ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон ОУНБ ім. Д.І. Чижевського започатковує рубрику «Цей день в історії: сторінками місцевої періодики 20-40 років минулого століття»


Фон

 

ОУНБ ім. Д.І. Чижевського започатковує рубрику
«Цей день в історії: сторінками місцевої періодики 20-40 років минулого століття»

Це стало можливим завдяки подарунку кропивницького колекціонера Ігоря Світецького, який передав ОУНБ ім. Д.І. Чижевського унікальне зібрання газет, що виходили друком в 30 – 40 роках минулого століття у тодішньому Зінов’євську.

Слідкуйте за постами бібліотечної сторінки у фейсбуці, саме там ми подаватимемо найцікавіші факти про певний день в історії Зінов’євська-Кропивницького із посиланням на відскановані номери газети.

Нагадаємо, що влітку кропивницький колекціонер Ігор Світецький передав ОУНБ ім. Д.І. Чижевського унікальне зібрання газет, зокрема, «Зиновьевский пролетарий» (1927 – 1930 рр.), «Соціалістичний наступ» (1934 – 1935 рр.), «Металлист» (1926 – 1927 рр.) , «На зміну» (1938, 1941 рр.), «Пионерськая правда» (1938, 1941 рр.). Усього майже півтисячі номерів.

Ігор Світецький розповів, що газети йому передали товариші, у них вони просто лежали в коморі і люди вже збиралися їх здавати на макулатуру, але для знавця старовини така «макулатура» – то справжній скарб. Довго не роздумуючи він забрав їх собі, упорядкував як зміг, а потім вирішив передати на зберігання до головної книгозбірні області.

Унікальні краєзнавчі видання будуть внесені до електронного каталогу бібліотеки і оцифровані, аби вони могли бути доступними для дослідників-науковців і усіх, хто цікавиться історією нашого краю.

Козакова Ірина,
бібліотекарка
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

ОУНБ ім. Д.І. Чижевського започатковує рубрику «Цей день в історії: сторінками місцевої періодики 20-40 років минулого століття»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua