ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Бібліотека розпочала цикл лекцій, присвячених відомим туристичним містам світу


Фон

 

Бібліотека розпочала цикл лекцій, присвячених відомим туристичним містам світу

21 січня у відділі краєзнавства відбулась лекція «Міжнародний туризм: Німеччина». Це спільний захід сектору «Інформаційно-туристичний центр» відділу краєзнавства та Федерації роботодавців у сфері туризму Кіровоградської області. Актуальною темою сьогодення є необхідність створення привабливого туристичного іміджу міста і області, збереження пам’яток історії і культури.

Нове пізнається у порівнянні і тому протягом 2020 року у відділі краєзнавства будуть проводитись лекції, присвячені конкурентоспроможним на внутрішньому та міжнародному ринках туристичним містам світу. І розпочати ми вирішили з Німеччини, де є багато міст, які раніше були слов'янськими поселеннями і починали своє існування саме як фортеці. Загальноприйнятим є відлік історії нашого міста від заснування фортеці.

Перша лекція була присвячена містечку Торгау, що у Східній Німеччині. Торгау - це типове старовинне німецьке містечко і водночас розвинений центр туризму з усіма необхідними туристичними опціями (до речі, наявні не в кожному німецькому регіоні). Історія розвитку міста Торгау має багато паралелей з історією нашого міста. Починалось з фортеці, певний час було столицею краю, потім перетворилося на провінційне містечко. Проводив ці історичні паралелі голова Федерації роботодавців у сфері туризму Кіровоградської області Валерій Федорович Попов, який багато років жив та працював у Німеччині, а також має великий досвід розвитку туризму на Кіровоградщині.

Марина Григор’єва, головний бібліотекар сектору ««Інформаційно-туристичний центр» відділу краєзнавства








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Бібліотека розпочала цикл лекцій, присвячених відомим туристичним містам світу
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua