ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Вік щастя»


Фон

 

«Вік щастя»

 

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. А в Україні це також і День ветерана. Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадянська позиція повинні стати взірцем для підростаючого покоління.

З нагоди цього свята бібліотекарі відділу абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського завітали до УТОСу та провели тематичну зустріч «Вік щастя». На захід зібралися люди різного віку, проте основним меседжем зустрічі були слова: «Як ти сивину привітаєш, так і тебе в сивині глибокій будуть вітати». Програма заходу була цікавою змістовною та різноманітною.

Члени УТОСу переглянули фільм «Іван Сила» з тифлоперекладом. «Іван Сила» – український дитячий художній фільм режисера Віктора Андрієнка. Знятий за книгою Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу».

Серед учасників заходу були присутні користувачі нашої бібліотеки, які мають маленьких дітей та онуків. Тому УТОСівці з цікавістю ознайомилися з літературними новинками для дітей. Дві книги особливо припали до душі присутнім. А саме: книга Ольги Фреймут «Кажан Жан» та збірник «Книга, яку треба прочитати до дня Святого Миколая». Обидва видання побачили світ у 2019 році в Національному університеті «Львівська політехніка», написані шрифтом Брайля та вміщують малюнки рельєфно-крапковим шрифтом.

Часто батьки не розуміють мрій своїх дітей та заважають шукати нові шляхи до здійснення омріяного. Іноді батькам важко відповісти на дитяче питання: «Чому не можна робити те, що найдужче хочеться»? Про це розмірковує герой твору Ольги Фреймут «Кажан Жан». На думку Кажана Жана – відчайдуха, що порушив батьківські заборони, в цьому полягає найбільша світова проблема. І якщо її зрозуміти, то можна отримати владу над собою та зрозуміти, що таке Світло і що є Темрява.

Ще одна цікава новинка – збірник «Книга, яку треба прочитати до дня Святого Миколая». Цю книгу створили для того, щоб батьки правильно пояснили малюкові, хто такий святий Миколай і чому він приносить подарунки. Як зробити так, щоб дитина відчула наближення свята, сповнилася очікуванням подарунка та святковим настроєм.

На завершення зустрічі бібліотекарі побажали учасникам заходу найголовнішого – здоров’я, безхмарного неба, щастя та добробуту!

Наталія Білаш,
завідувач відділу абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Вік щастя»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua