ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон У просторi вiльного часу


Фон

 

У просторi вiльного часу

 

Всiм нам нарiвно одмiряно кожного дня 24 години. З цих днiв складається мiсяць, рiк, життя. I вiд того, як людина буде використовувати кожен такий день, залежитиме, мабуть, це життя i доля взагалi.

За цi 24 години людина встигає зробити чимало рiзних справ; одна - бiльше, iнша - менше: все залежить вiд характеру i можливостей. Як же трапляється, що, маючи один i той же часовий ресурс, ми дiстаємо абсолютно рiзнi результати у навчаннi, працi, у справах?

Вiдповiдь криється у рацiональному i розумному використаннi вiльного часу. Одна людина за годину-двi мiж важливими справами знайде кiлька цiкавих вiдомостей в книжках, може зайнятись спортом, врештi-решт посадити квiти або дерево. Iнша ж за цей самий час ледве встигає дати ладу своєму зовнiшньому вигляду або насититися спогляданням з вiкна подiй на вулицi.

Саме для корисного проведення вільного часу наші працівники-бібліотекарі створили цікаву підбірку інтерактивних онлайн ігор:

1. Щодня ми отримуємо інформацію з різних джерел навколо нас. Чи завжди вона відображає дійсність такою, якою вона є насправді? Чи те що ми бачимо є реальністю, а те що чуємо - істиною? А може нами маніпулюють і повідомлення є не фактами, а чиїмись судженнями?

А чи зможете ви відрізнити фейкові новини від правдивих? Пропонуємо вам перевірити свої знання з медіаграмотності та замислитись над тим, чи можна всьому вірити «на слово».

Онлайн-вікторина з медіаграмотності "Перевір себе: "Чи вмієш ти розпізнавати правду у новинах?"" - https://forms.gle/LeoJMYeEPQryMcKT8

2. Книги – це духовна скарбниця людства, одне з найбільших чудес, створене людиною. Вони відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. Книга – це мудрий та найвірніший друг, який супроводжує нас протягом усього життя.

Перевірити свої знання й ерудицію під час проходження онлайн вook quiz «Книга – бездонна глибина» можна за посиланням:

https://vseosvita.ua/test/start/ntj284

3. А чи знаєте ви як саме виглядають класики української літератури? Тож зараз у вас є можливість це перевірити! Пропонуємо для цього сучасну інтерактивно-розважальну гру! Успіхів!

https://learningapps.org/display?v=pc45650fn20

4. Гра, яка допоможе пригадати якомога більше творів сучасних українських письменників!

Завітайте на сторіночку Фейсбука бібліотеки та пишіть коментарі під постом, і ми дізнаємося хто зміг віднайти найбільшу кількість назв творів.

Всі ігри знаходяться на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/ounb.kirovohrad/

Повторюй, перевіряй знання весело і цікаво! Тисни, обирай та грай!

Бородавкіна Анна,
бібліотекар відділу соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

У просторi вiльного часу
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua