ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Віртуальні виставки. Новиночки


Фон

 

Віртуальні виставки. Новиночки

 

Інтенсивний розвиток комп’ютерної техніки та спеціального програмного забезпечення дає можливість її застосування фахівцями різних галузей. Бібліотека не є винятком в цьому питанні.

Сучасні читачі комп’ютерно грамотні, оснащені мобільними приладами. Вони хочуть брати багато і на відстані. У процесі вдосконалення бібліотечного обслуговування працівники книгозбірні впроваджують поєднання новітнього електронного способу подачі інформації та традиційного книжкового, а саме - віртуальні виставки, що є інформаційним продуктом бібліотеки.

Шановні друзі! Пропонуємо вашій увазі інформацію про віртуальні книжкові виставки, які нещодавно з’явилися на нашому сайті. Приємного дозвілля!

 

Здоров’я на вашому столі

Здорове харчування – це не тільки добре самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але й любов та повага до себе. Це прагнення до здорового і тривалого життя.

Для того щоб харчування було справді корисним, необхідно знати, як його організувати з урахуванням загальних принципів раціонального харчування. Сподіваємося підготовлена віртуальна книжкова виставка буде Вам у цьому корисна.

 

Перлини природи: заповідники і національні парки

Людство змінює природу навколо себе так швидко, що виникає загроза втратити багато видів тварин, рослин і природних ландшафтів. Тому починаючи з другої половини минулого століття, в деяких країнах світу стали влаштовувати заповідники з метою збереження осередків первісної природи. Як засвідчує історичний досвід, різноманіття живих організмів найбільш ефективно зберігається на територіях, що отримали від держави статус заповідника, природного національного парка або заказника.

Ми пропонуємо ознайомитися з літературою яка розкриє потенціал і привабливість природної краси нашої країни.

 

Нобелівський лауреат
(до 145 річниці з дня народження Томаса Манна)

Світову літературу 20 століття неможливо уявити без великого німецького письменника Томаса Манна. Його найкращі романи і новели належать до найвищих художніх досягнень.

Томас Манн ввійшов у літературу в ті часи, коли в ній переважав декадентський вплив, коли оспівували смерть, тримали орієнтацію на реалізм і висували на перший план «чисте мистецтво».

Віртуальна виставка присвячена життю і творчості критика і публіциста та приурочена145-річчю від його дня народження.

 

Українська феміністка
(до 165 річниці з дня народження Наталії Кобринської)

У 19 столітті Європою прокотився рух за відстоювання інтересів жіноцтва. Людство досягло того рівня цивілізації, що замислилося над становищем у суспільстві жінок, над їх роллю в історії.

Першою українкою, яку зацікавили гендерні проблеми суспільства, яка вказувала на його гідне розв’язання та словом і ділом відстоювала інтереси жіноцтва, справедливо вважається Наталія Кобринська – письменниця, видавець і громадський діяч.

Онлайн виставка приурочена до 165-річного ювілею Н.Кобринської.

 

Видатні особистості в науці

Вчені - це люди, чиї досягнення і творіння, завдяки інтелекту, наполегливій праці та таланту, наближали до знакових подій і залишали яскравий слід як в історії своєї країни, так і світу. Світова наука багата іменами в різних галузях. Книжкова виставка «Видатні особистості в науці» дає найзагальніші уявлення про велич світових та українських надбань, про їхню загальнолюдську цінність, про світочів науки в царині природознавства, техніки, сільського господарства, економіки. Тільки їх надзвичайна праця і найбільші відкриття сприяють прогресу людства!

 

«Управління персоналом: мистецтво чи наука»

У сучасному мінливому світі питання управління персоналом мають більше значення, ніж будь-коли. Сьогоднішній новий світ праці, вимагає від працівників не тільки високих професійних навичок, а й лідерства, творчості і захопленості своєю справою. Дні робітників, які хочуть «просто працювати», закінчилися. Роботодавці надають можливість виявляти креативність та лідерські здібності, щоб зробити робочий процес продуктивним, привабливим і корисним.

Видання, представлені на виставці, допоможуть у вивченні мотивацій як робітників, так і роботодавців, дадуть пояснення, як правильно формувати команди і коригувати їх роботу відповідно до стратегічних завдань, що стоять перед підприємством чи компанією.

 

Хвороба цивілізації

Алергія – один з найпоширеніших у світі розладів імунної системи, що з’являється у відповідь на контакт із чужорідними для організму речовинами.

Прояви алергії залежать від алергену, що запускає реакцію гіперчутливості (алергічну реакцію). Зокрема, алергія може проявлятися закладенням носа, бронхоспазмом (перекриттям дихальних шляхів внаслідок спазму бронхів), почервонінням шкіри, висипкою, свербежем, розладами травлення, тощо. Віртуальна виставка висвітлює питання профілактики, діагностики та лікування алергії, бронхіальної астми через сторінки книжкових та періодичних видань.

Всі віртуальні виставки ви можете переглянути зайшовши на сайт бібліотеки у рубрику віртуальні виставки http://library.kr.ua/

Бородавкіна Анна,
бібліотекар відділу соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Віртуальні виставки. Новиночки
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua