ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Володимир Винниченко: парадокси долі і творчості


Фон

 

Володимир Винниченко: парадокси долі і творчості

До 140-річчя від дня народження видатного українця та нашого земляка Володимира Кириловича Винниченка відділ краєзнавства запрошує переглянути віртуальну виставку “Володимир Винниченко: парадокси долі і творчості”.

Він увійшов в історію України не тільки як політичний та громадський діяч, а й як незрівнянний митець, художник, неперевершений драматург та прозаїк, один з найпопулярніших вітчизняних письменників початку ХХ століття, чиї п’єси мали за честь ставити кращі акторські колективи Європи, котрого високо цінували класики нашої літератури і мистецтва.

За п’ятдесят років творчих пошуків письменник-земляк створив 15 романів, 23 п’єси і понад сотню новел.

Володимир Винниченко був Головою Генерального Секретаріату Центральної Ради – першого національного уряду. Після поразки і болючих роздумів назавше емігрував з України.

Постать Володимира Винниченка, на диво складна й суперечлива, зажди привертала до себе пильну увагу, навколо неї точилися суперечки, одні беззастережно приймали, інші – відкидали, а ще треті прагнули поставитись до його діяльності з урахуванням усіх складнощів тієї тривалої доби, коли він жив і творив.

І хоч письменник частину життя прожив далеко від рідної України і за її межами завершив свій життєвий шлях, але творив для неї, для її майбутнього… Творив і свято вірив у відродження української нації.

Колєчкіна Т.П.,
завідувачка відділу краєзнавства








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Володимир Винниченко: парадокси долі і творчості
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua