ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Оголосили лауреатів літературної премії імені Юрія Яновського


Фон

 

Оголосили лауреатів літературної премії імені Юрія Яновського

Сьогодні, 4 вересня, в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського відбулося засідання журі літературної премії імені Юрія Яновського, що заснована Компаніївською районною радою.

Журі премії визначило лауреатів з-поміж 27 заявок від претендентів.

Серед членів журі – директор ОУНБ ім. Д.І. Чижевського Валентина Животовська. Під час обговорення творів, які претендували на перемогу, вона зазначила: «Ми отримали на конкурс потужні за змістом твори, більшість із яких дійсно заслуговують на перемогу і визнання. Шкода, що Компаніївська літературна студія не подавала цьогоріч своїх номінантів, адже нам би хотілося бачити, як розвивається саме регіональний літературний рух». Також очільниця головної книгозбірні області зауважила: «ОУНБ ім. Д.І. Чижевського бере безпосередню участь у популяризації премії імені Юрія Яновського. Так, наприклад, після попереднього засідання журі ми підготували буктрейлер і разом зі списком творів номінантів опублікували на сайті бібліотеки».

Розбіжностей у думках серед членів журі було небагато, відтак з іменами лауреатів визначилися досить швидко із переважною більшістю голосів. Так, перемогу у номінації «Поезія» здобув Борис Гуменюк зі збіркою «Вірші з війни»; у номінації «Мала проза» - Михайло Трайсту, книга «Між коханням і смертю»; у номінації «Романи і повісті» - Ірина Боковецька-Рачковська, роман «Пластилін».

Члени журі обговорили і ті твори, автори яких заслуговують також бути відзначеними.

За попередніми планами, нагородження лауреатів та відзначення інших учасників літературної премії імені Юрія Яновського відбудеться на початку жовтня.

Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Оголосили лауреатів літературної премії імені Юрія Яновського
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua