ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Хто з видатних особистостей Кіровоградщини представляв Україну в ЮНЕСКО?


Фон

 

Хто з видатних особистостей Кіровоградщини представляв Україну в ЮНЕСКО?

 

12 травня 1954 року Україна стала членом ЮНЕСКО – Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (UNESCO). Це міжнародна організація, спеціалізована установа у співпраці членів-держав у галузі освіти, науки, культури, сприяє ліквідації неписьменності, підготовці національних кадрів, розвитку національної культури, охорони пам’яток культури тощо.

Нам приємно відзначити, що значний внесок у розбудову цього міжнародного співробітництва в різні роки здійснили наші земляки. Наприклад, народний артист України, академік АМУ, голова Всеукраїнської національної музичної спілки, генеральний директор – художній керівник і головний диригент Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки – Анатолій Авдієвський (народився в Олександрівському районі) – був президентом Українського національного музичного комітету Міжнародної музичної ради ЮНЕСКО.

Український літературознавець, доктор філологічних наук, професор, член-кореспондент АН УРСР, академік НАН України Григорій Вервес (народився в смт Петрове) – був членом бюро Міжнародної асоціації з вивчення і поширення слов’янських культур при ЮНЕСКО.

Географ-геоморфолог, дослідник природи України, член-кореспондент НАН України, доктор географічних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка – Олександр Маринич (народився в Знам’янському районі) – очолював делегації України і виступав на сесіях ЮНЕСКО в Парижі й Тбілісі.

Ще раз звертаємо вашу увагу на розгорнуту базу даних «Видатні особистості Кіровоградщини» на сайті бібліотеки, та запрошуємо до знайомства з відомими земляками, визнаними і шанованими у світі.

Світлана Приймак,
завідуюча відділом соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Хто з видатних особистостей Кіровоградщини представляв Україну в ЮНЕСКО?
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua