ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон У мистецькому клубі «Знай наших» розповідали про художників кіно


Фон

 

У мистецькому клубі «Знай наших» розповідали про художників кіно

8 лютого 2020 року у відділі мистецтв відбулося чергове засідання мистецького клубу «Знай наших», присвячене художникам кіно – уродженцям Кіровоградщини: Володимиру Дементьєву, Анатолію Добролежі та Петру Максименку.

Випускники художнього факультету ВДІКу Володимир Дементьєв та Анатолій Добролежа присвятили своє життя вітчизняному кіномистецтву. Володимир Дементьєв був одним з провідних художників-постановників кіностудії «Білорусьфільм», де працював сорок років. У його творчому доробку 39 кінопроектів, найвідоміші з яких: «Третя ракета» (1963), «Я, Франциск Скорина» (1970), «Батьки і діти» (1983), «Знак біди» (1986), «У серпні 44-го» (2001) та ін.

Анатолій Добролежа майже 30 років віддав Київській кіностудії ім. О.П.Довженка. Як художник-постановник працював у 30 фільмах, серед яких: «Закон Антарктиди» (1962), «Ракети не повинні злетіти» (1964), «Анна і Командор» (1974), «Овід» (1980), «Вир» (1982), «Тарас Шевченко. Заповіт» (1992) та ін.

Випускник Київського училища прикладного мистецтва та Львівського поліграфічного інституту Петро Максименко працював художником-постановником на Ялтинській та Київській кіностудіях. У творчому доробку митця понад 20 фільмів. Був художником-декоратором на культових фільмах «Тіні забутих предків» (1964) та «Вечір на Івана Купала» (1968).

Учасники заходу переглянули документальний фільм «Згадати все: Тіні забутих предків» та презентацію фотодокументальної виставки, присвяченої художникам кіно.

Катерина Лісняк, відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

У мистецькому клубі «Знай наших» розповідали про художників кіно
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua