ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон На засіданні мистецького клубу “Знай наших” згадували кіноакторів-земляків


Фон

 

На засіданні мистецького клубу “Знай наших” згадували кіноакторів-земляків

 

11 січня 2020 року у відділі мистецтв провели чергове засідання мистецького клубу “Знай наших”, яке присвятили кіноакторам-землякам. Серед героїв розповіді – уродженці нашого міста Іона Бій-Бродський, Олена Ліцканович, Юліан Панич та уродженка села Василівка Новомиргородського району Кіровоградської області Валентина Владимирова. Кожний з них відкрив свою яскраву сторінку у вітчизняному кіномистецтві.

Кіноактор Іона Бій-Бродський знявся у 25 фільмах, виконуючи характерні ролі другого плану. Став знаменитим у 1936 році після виходу на екрани фільму “Шукачі щастя”.

У творчому доробку кіноактриси Олени Ліцканович – 13 фільмів, більшість з яких зняті на Київській кіностудії. Найвідоміші з них: “Лимерівна”, “Іван Франко”, “Педагогічна поема”, “Гори, моя зоре”.

Кіноактор, кінорежисер, сценарист та журналіст Юліан Панич знявся в 15 фільмах, серед яких: “Різні долі”, “Новели червоного дому”, “Зелена карета”, “Обережно, бабуся”, “Ленінградська симфонія” та ін. Як режисер зняв фільми “Дорога додому” та “Проводи білих ночей”.

Кіноактриса Валентина Владимирова за тривале кінематографічне життя зіграла у 100 фільмах, створивши яскраві образи жінок “з народу”. Легендарний кінорежисер Олександр Довженко запросив Валентину Харлампіївну виконати роль у фільмі “Поема про море”.

Розповідь про акторів-земляків супроводжувалася показом добірки фотографій, документального фільму “Акторські долі”, присвяченого Юліану Паничу та фільму з серії “Щоб пам'ятали”, присвяченого Валентині Владимировій.

На завершення засідання клубу запрошені отримали музичний дарунок: прозвучав романс Рощина з кінофільму режисера Леоніда Лукова “Різні долі”.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

На засіданні мистецького клубу “Знай наших” згадували кіноакторів-земляків
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054