[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “П`ята пора року”


Фон

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.Чижевського
Відділ краєзнавства

Презентація книги поезій Олександра Архангельського “П`ята пора року”


8 лютого о 16.00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.Чижевського відбудеться зустріч з поетом та перекладачем Олександром Архангельським. Цей захід проходить у рамках програми „Література рідного краю” - акції Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Олександр Архангельський – уродженець міста Знам`янка, вчитель, викладач фізики та математики, педагог, здібний організатор – в різні роки був керівником Станції юних техніків, директором школи, заступником директора ПТУ, працівником міськвиконкому, начальником служби у справах дітей і разом з тим - музикант, що виступає у складі оркестру народних інструментів, учасник музичних фестивалів „Сонячні кларнети” та „Калиновий спів”. Захоплення музикою вилилось також у виступи родинного спочатку дуету, а згодом тріо, що вже понад 30 років дарує землякам диво мистецтва.

Згодом Олександр почав писати, як визначає сам автор, „пісенну музику”,тобто писати вірші і одразу музику до них. Любов до музики і поезії несподівано вилилась у перекладацьку працю. Вловити інтонацію вірша, знайти відповідник у іншою мовою, намагаючись злити форму зі змістом – задача не з легких, але саме вона вабить автора. Він любить цитувати вислів П.І.Чайковського про те, що талант – це лише 1% здібностей і 99% праці. І намагається відповідати цій формулі успіху. Вільно володіючи російською та українською мовами, а також певною мірою і англійською, автор залучає до роботи словники, щоб перекладати з оригіналів.

“П`ята пора року” - перша книга поезій Олександра Архангельського, автора перекладів із англійської поезії — сонетів Вільяма Шекспіра та Джона Дона, з української поезії — віршів Ліни Костенко, Євгена Маланюка, лірики поетів Приінгулля. Його стилю властиві ліризм, музикальність, філософічність, психологізм. Скупим та точним штрихом виписані зримі картини природи, за якими пізнається силует людини з його перепадами почуттів та настроїв, притаманних кожному з нас.

На зустріч запрошуємо письменників-перекладачів обласного центру, любителів поезії, читачів бібліотеки, бібліотекарів та музейних працівників міста.

Вхід – вільний.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

“П`ята пора року”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua