[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Анонси відділу мистецтв


Фон

Анонси відділу мистецтв


«Дефіле подушок» на «Щедрий вечір у бібліотеці»

Подушка, подушечка, подушаточка… Ми зараз вже і не можемо уявити свого життя без подушки, та, напевно, рідко хто замислювався над тим, коли саме вона з’явилася. А чи знаєте Ви, що спочатку подушки використовувались тільки заможними людьми? Перші подушки були знайдені ще в староєгипетських пірамідах і були винайдені для того, щоб не зіпсувати під час сну вишукану зачіску. На той час подушка являла собою вигнуті дощечки на підставці. На подушках стали зображати богів, які захищали сплячого від темних сил. В Японії, наприклад, аж до 19 ст. були поширені дерев'яні подушки, а китайські – виготовлялися з каменя, фарфору або металу.

Тож не пропустіть грандіозне та незвичайне дійство і завітайте 11 січня о 22.00 до відділу мистецтв, де відбудеться справжнє «Дефіле подушок». Тут Ви дізнаєтесь багато цікавого та нового про подушки, про прикрашання ними української оселі, про їх роль у побуті, а також захоплюючі історії та факти пов’язані з подушкою. Ця неповторна виставка однієї ночі – «Дефіле подушок» - не залишить нікого байдужим, адже на ній будуть представлені подушки різноманітних технік, усіх розмірів і призначень: подушки-валики, для сну, диванні (для декору), лікувальні, трав’яні, весільні (для каблучок), для голок і «найлітературніша» – подушка з віршами Горація латиною та багато інших.

Чекаємо саме на Вас!

ПРИЙДИ І ЗРОБИ! «Різдвяний дарунок від справжніх майстрів»

Майстрині Національної спілки майстрів народного мистецтва України запрошують усіх любителів декоративно-ужиткового мистецтва відвідати низку майстер-класів, що проходитимуть у відділі мистецтв 10 січня з 11 до 15 години.

Людмила Кривенко проведе заняття з виготовлення «Ляльки-кози». Для цього знадобиться шпагат або вовняні нитки, гілочки для ріжок, стрічечки та ситцева тканина.

Вікторія Пухинда майстер з кераміки навчить усіх бажаючих виготовляти «Книжкову закладку» у техніці витинанка. Для цього знадобиться клей-олівець, кольоровий папір та ножиці.

Наталія Федоровамайстер з декоративного розпису запрошує виготовити «Паперового різдвяного ангела». Для цього потрібні білі мереживні серветки або білий гофрований папір, білі нитки для шиття.

Ольга Коломієць майстер з живопису, вишивки, художник-модельєр проведе заняття з виготовлення «Паперової іграшки».

Ольга Слесаренкомайстер ручної і машинної вишивки навчатиме робити «Янгола» у техніці мотанки. Для цього треба органза на крила (біла, срібляста або золотава), синтапон, біла тканина на голову, мереживо (тасьма), стрічечки.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у представлених майстер-класах та виготовити власну різдвяну іграшку.

«Ліпатов & Friends»

До дня пам’яті художника Андрія Ліпатова у відділі мистецтв 10 січня о 15.00 відкриється виставка «Ліпатов & Friends». Художній доробок чудового кіровоградського художника невичерпано — роботи, які ще досі не демонструвалися широкому загалу, подарунки майстра друзям складають експозицію нової виставки художника. Фотографії, вітальні листівки, смішні картинки — все це відкриває усміхнене неповторне світосприйняття художника наївіста.

Запрошуємо на відкриття.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Анонси відділу мистецтв
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua