[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Літня програма 'Бібліотека — острів фантазії і творчості' - 2014 у відділі мистецтв!


Фон

 

Літня програма 'Бібліотека — острів фантазії і творчості' - 2014 у відділі мистецтв!

 

Відділ мистецтв підготував для дітей цікаву та різноманітну програму, адже ми хочемо бачити наших дітей відкритими, сприйнятливими та думаючими !

Аналізуючи роботу літньої кампанії 2014 року можна зробити висновок, що незмінним успіхом користувалися екскурсії (з інтерактивними завданнями) по виставках: «Палеознахідки краю під лінзою», «Цвітне. Історичне гончарство», «Клаптикове шитво» Людмили Кривенко, фотовиставка Володимира Оглобліна (Харків) «Рига-2014», «Металоморфи Євгена Василевського». Загалом було проведено 49 екскурсій.

Новинкою, що впровадив відділ мистецтв у 2014 році, стала розробка тематичних програм, в яких органічно поєднувалися книга та дитяча творчість. Але були речі вагоміші ніж майстер-класи - це бесіди, читання фрагментів з книг, розповіді про найбільших фантазерів світу та про країну Фантазію, яка зникає, коли діти перестають читати книжки.

Таким є перелік тематичних програм успішно реалізованих в цьому році:

  • Тваринка-веселинка” за малюнками художниці Марії Приймаченко. Творче заняття для дітей молодшої та середньої школи на розвиток уяви та творчої фантазії; техніка — ниткографія; матеріали — фломастери.

  • Дерево життя” за мотивами українського декоративного розпису та орнаментами рушників.  Творче заняття для дітей середньої та старшої школи; техніка — пресована флористика; матеріали – картон.

  • Чудасії-Мармусії” за мотивами книги Віктора Близнеця «Земля Світлячків». Творче заняття для дітей молодшої , середньої та старшої школи на розвиток уяви та творчої фантазії; техніка — монотипія, пресована флористика; матеріали — картон А4, клей ПВА, гуаш, пензлики, ножиці.

  • Академія пана Ляпки” за мотивами книги Яна Бжехви «Академія пана Ляпки» . Творче заняття для дітей молодшої школи на розвиток інтуїції та фантазії; техніка — кляксографія; матеріали — картон А4, гуаш або акварель, пензлики.

  • «Книжковий курорт» - що читати влітку — про дитячі книжки які читають дорослі та дорослі книги які читають діти; про дитячі серії українських видавництв та мистецтво ілюстрації.

Вдалим було і залучення до роботи в програмі авторів виставок Володимира Нагорного та Лариси Кулініч.

Популярними лишалися перегляди сучасного науково популярного кіно та фільми українського анімаційного кіно.

Загалом 901 дитина завітала у гості до відділу мистецтва.

Доречі, надаємо вам перелік книжок, які ми використовували в роботі:

- Как говорить с детьми об искусстве.  Франсуаза Барб-Галль.— СПб.: 2007

- Красный Ю.Е., Курдюкова Л.И. Мультфильм руками детей.—М.: Просвещение, 1990

- Мухина В. С. Изобразительная деятельность ребенка как форма усвоения социального опыта. — М.: Педагогика, 1981

 

Завантажити фото ви можете за цією адресою

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Літня програма 'Бібліотека — острів фантазії і творчості' - 2014 у відділі мистецтв!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua