[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація романів Василя Базіва


Фон

Василь Базів презентував свої романи „Хрест”, ”Кінець світу”


2 квітня у відділі читальних залів знаний в Україні політик, дипломат, вчений та письменник, який має найвищий дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного посла, Василь Базів презентував свої романи „Хрест”, ”Кінець світу”. Розмова з аудиторією була легкою і цікавою: про погляди на історію, сучасність, релігію і місце людини на Землі.

Основою книги „Хрест” є український історичний матеріал. Події роману розгортаються у підкарпатському селі в середині минулого століття. Атеїстична акція зі знесення хреста із сільського храму, який є копією собору Святого Петра у Римі, викликає народне повстання. Проти селян комуністичний режим виводить війська. Роман має глибоке історичне підґрунтя, прослідковується аналогія з середньовічними тамплієрами, які боронили віру. І в той же час з наносного, штучних ідеологій викристалізовується загальнолюдські істина й правда.

Другий твір, який представив Василь Базів – „Кінець світу”. Присуд сучасному людству від Базіва доволі суворий, хоча й небезнадійний. Нині на планеті живе – за майя – п’ятий склад людства (чотири попередні було знищено в результаті глобальних катастроф). А чи буде цей склад останнім – ймовірніше - ні, адже будуть спасенні, і мабуть, на зміну йому прийде постлюдство – „людени”. Але щоб дізнатися детальніше, треба дочекатися виходу другої частини – „Кінець світу. Після...”

Підписуючи книги читачам, письменник твердим почерком наголошує – „Кінця світу не буде!”

Ці книги можна взяти прочитати в нашій бібліотеці, а також на поличках Єлисаветградського буккросингу. Власне презентація відбулася в рамках проекту «Єлисаветградський книговир».

Романи будуть особливо цікаві тим, хто бажає познайомитися з новими жанрами літератури – інтелектуальним трилером і постбіблійним детективом.



Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація романів Василя Базіва
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua