[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Натхнення у чотирьох порах року


Фон

Натхнення у чотирьох порах року

 

29 травня о 14.30 у відділі мистецтв відбудеться презентація виставки робіт у техніці пресована флористика “Натхнення в чотирьох порах року” Анастасії Бєлік.

Запрошуємо на відкриття.

 

Довідка:

Бєлік Анастасія Петрівна народилась 2 липня 1990 року. У 2008 році закінчила машинобудівний технікум за спеціальністю “Економіка підприємства”. Зараз є студенткою Харківського національного економічного університету за спеціальністю “Фінанси і кредит”. З раннього дитинства захоплювалась мистецтвом: живописом, музикою, танцями. З 1998 по 2008 рік грала в кіровоградському ансамблі бандуристів “Орія”.

У 2011 році відкрила для себе новий чарівний світ квітів і захопилась вивченням декоративного мистецтва - пресована флористика.

 

Пресована флористика — це живопис рослинами, де художник, що збирає і засушує під пресом квіти, трави, листя, кору і інші природні матеріали, створює за допомогою рослин твори мистецтва, котрі дуже нагадують живопис.

Використовуючи натуральні компоненти, даровані природою, можна малювати пейзажі, натюрморти, портрети, сюжетні картини і квіткові композиції.

Анастасія створює картини з природних матеріалів в різних техніках. В її колекції можна побачити натюрморти і складні пейзажі, виконані в техніці «флористична мозаїка», також роботи в техніці «флористична графіка». Особливо любить працювати з берестою, використовуючи її як фон, так і зображуючи в пейзажах воду, небо і архітектуру. В її роботах можна побачити пейзажі в традиційному українському стилі із зображенням “шевченківських хаток”. Крім цього Анастасія особливу увагу приділяє квітковим мініатюрам.

На початку 2013 року створила свій авторський стиль в техніці «пресована флористика». Використовуючи для фону папір ручного лиття, фарбованого натуральними барвниками (чай, кава, сухоцвіт), вона створює на ньому квіткові композиції і мініатюри в техніці «флористична мозаїка».

Історія пресованої флористики бере свій початок в Японії, там вона має іншу назву - ошибана. Майстерне створення мініатюр із сухоцвіту почало розвиватися на Сході понад шістсот років тому.

В давні часи цим мистецтвом володіли тільки самураї, адже ошибана вимагає такої ж концентрації як і мистецтво володіння мечем.

Складання композиції в техніці пресованої флористики вимагає глибокого занурення в певний стан, оскільки образ, що народжується в процесі творчості, несе в своїй основі всю гаму почуттів автора. Саме ці емоції передаються іншій людині, яка дивиться на створене зображення, що дозволяє їй відчути і “почути” малюнок.

Окрім Японії пресована флористика має розвиток у багатьох країнах Європи і США. В Україні мистецтво ошибана стало популярним не так давно, але цікавість до цього виду творчості активно зростає.

Ошибана — це безмежний спосіб вираження своїх емоції і почуттів, можливість проявлення художнього смаку, фантазії і знання властивостей рослин.

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Натхнення у чотирьох порах року
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua