[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Криниця любові


Фон

Криниця любові

„Криниця, криниця, криниця любові,
Я хочу напиться тобою доволі”

Архітектура із сірників Сергія Берестеня

14 лютого 2010 року у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.Чижевського відкрито експозицію члена клубу народних ремесел „Ниточка” Сергія Берестеня.

Сергій Берестень родом з с. Грузьке Кіровоградського району, нині мешканець обласного центру. Інтерес до конструювання та різьблення по дереву у Сергія з дитинства, у його активі навіть заняття у гуртку різьблення по дереву. Дитяче захоплення несподівано вилилось у хобі на початку минулого року. Поштовхом стало, зі слів Сергія, його бажання подарувати дружині неординарний сувенір - шкатулку у вигляді серця. За минулий рік ця одноразова акція переросла у стійке захоплення , а кількість робіт наблизилась до 30. Отже, хист Сергія розкрився завдяки диву кохання, тому і виставку приурочено до Дня святого Валентина, покровителя закоханих.

В експозиції представлено 10 робіт, що вражають майстерністю та навіюють думки про вічне - про тепло, затишок, любов. Адже серед будівель майстра дзвіниці і храми, хати і криниці, а цілі макети являють собою обійстя, дачні комплексі та комплекси для відпочинку. До кожної роботи є детальний опис, з якого можна дізнатись про сутність композиції, символіку, матеріали, розміри і навіть історію її створення. Читати ці коментарі не менш цікаво, ніж роздивлятись макети. Серед матеріалів, які використовує автор, сірники і бамбукові палички, природні мінерали і штучні квіти. Хлюпоче у криницях джерельна вода, злегка гойдаються дзвони, затишні бесідки запрошують на неспішну розмову, а поодинокий парусник кличе у мандри.

  

Твори самодіяльного майстра вже неодноразово виставлялись на обласних виставках і двічі – У Києві. На згадку по них автор має подяки і дипломи.

  

Виставка буде експонуватись до кінця лютого. Запрошуємо кіровоградців і гостей міста до відділу краєзнавства ОУНБ ім. Д.Чижевського за адресою Карла Маркса, 24.


Фон


Фон

[ HOME ]

Криниця любові
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua