[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Всеукраїнський День бібліотек



Фон

30 вересня Україна святкує Всеукраїнський День бібліотек

Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові і матері їх Софії (мудрості) відзначається це свято. Сама назва - Всеукраїнський свідчить, що це свято не тільки професійне, а загальнонародне, адже кожна людина хоча б раз у житті була у бібліотеці, а для багатьох вона стала рідною домівкою, бо без книги нема знань, поступу вперед. Вітаємо усіх зі світом і запрошуємо до бібліотеки!

Останній вересневий тиждень в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського захопить розмаїттям різнопланових заходів. У понеділок, 27 вересня о 15:00 у відділі документів з питань економіки, виробництва та природничих наук відбудеться презентація та урочисте відкриття виставки робіт “Чарівний світ мистецтва рукоділля”. На виставці представлено близько 50 самобутніх робіт майстринь – членів однієї родини: Галини Ярової, Наталії Мельник та Марії Трянової. Це вишивки різнопланової тематики, виконані різними техніками – хрест, гладь, вишивка стрічкою, бісером, комбінована вишивка, також представлені святкові серветки, вишиті та плетені гачком, предмети одягу та побуту, вишиті та оздоблені мережкою. Епіграфом виставки стали слова української поетеси Ірини Сеник: “Все життя у шитті і шиття, як життя”. Одна з майстринь – Ярова Галина Андріївна сама представить свої роботи та розповість про творчість родинного кола.

  

Також 27 вересня у відділі читальних залів відкривається виставка творчих робіт членів євроклубів до Дня європейських мов і в центрі Європейської інформації розпочинає роботу книжкова виставка „Доступ до інформації як фактор формування громадської думки”.

А у відділі документів іноземними мовами усі бажаючі зможуть переглянути виставку творчих робіт Євгена Василевського „Металеві метаморфози”. Автор працює в досить незвичайній техніці, яка називається арт-зварювання. Як матеріал для своїх робіт використовує різноманітний металобрухт. Кіровоградський митець знайшов, напевно, найкраще застосування тому, що люди зневажливо називають відходами, які забруднюють навколишнє середовище. Він показав усім нам, що навіть із сміття можуть вирости прекрасні квіти...

 

27 вересня з 10-ї ранку розпочнеться навчання комп’ютерній грамотності для літніх людей. Протягом 4-х днів під керівництвом консультантів Інтернет-центру люди поважного віку будуть опановувати новітні технології. Це навчання провадиться безкоштовно, і якщо ви маєте бажання навчитися роботі з комп’ютером, можете приєднуватися. За кількістю бажаючих будуть формуватися групи, і таким чином кожен, незалежно від віку, зможе навчитися вільно працювати з текстовими документами чи знайти щось цікаве для себе у Всесвітній мережі Інтернет.

У бібліотеці в цьому році представлено багато виставок творчих робіт як аматорів, так і визнаних митців. Гості та відвідувачі бібліотеки також зможуть побачити розгорнуту виставку робіт вихованців художньої школи ім. О. Осьмьоркіна. Тут представлені ляльки та пластилінові фігурки людей, тварин, які власноруч створили талановиті діти; дитячі автопортрети і портрети ровесників; живопис олією. Неординарні, чудові натюрморти, пейзажі – це те, яким бачить світ юне покоління.

 

У відділі краєзнавства працює виставка членів клубу народних ремесел „Ниточка” „Приінгульські самоцвіти” – яскраві, оригінальні вишиванки, картини та інші витвори талановитих місцевих майстринь.

 

У відділі читальних залів користувачі та гості познайомляться з кращими бібліотеками, їх стратегіями розвитку та інноваційними надбаннями, переглянувши книжкову виставку ”Бібліотека – море книг, бібліотека – храм науки”. Для шанувальників книги ми підготували багато книжкових виставок, які будуть представлені у кожному відділі.

Але крім традиційних книг, газет та журналів, що є у бібліотеці, у відділі міського абонемента працює медіа — фонд, який налічує 778 примірників. СD та DVD-диски можна взяти додому на певний термін. Найбільш цікавими є енциклопедії (“Велика енциклопедія Кирила і Мефодія”, “Британіка”, “Энциклопедии и словари”), учням та студентам стануть у нагоді реферати та курсові роботи (з математики, економіки, банківської справи та ін). У нас гарний вибір аудіокниг, який включає світову та вітчизняну класику (твори Ольги Кобилянської, Василя Земляка, Михайла Булгакова, Маргарет Мітчелл, Джека Лондона, Вільяма Шекспіра), твори сучасних авторів - таких як Сергій Лук'яненко, Олександра Мариніна. “Не хочеш читати — слухай”, - сказала якось наша читачка сину і вручила йому диск з романом Івана Багряного “Тигролови”. Як наслідок — гарна оцінка на уроці літератури та підготовка до складання зовнішнього незалежного оцінювання. І читач, і бібліотекар задоволені.

 

Крім навчальних дисків читачі можуть взяти в користування СD та DVD популярного та розважального характеру. Це цікаві видання для любителів кросвордів, для молодих мам, домогосподарок. А ще наш медіа — фонд допомагає нашим користувачам досконало виглядати, знати тонкощі етикету, вивчати іноземні мови і багато іншого.

Відділ міського абонемента є відділом сімейного читання. Тож можете приходити до нас зі своїми дітьми і онуками. Крім традиційних паперових видань, батьки можуть взяти для малечі музичні казки, аудіоспектаклі, аудіокниги: “Мальчик-с-пальчик” Шарля Перро, “Гарри и его собака Поттер” Валентина Постникова, “Казки” Оскара Уайльда, Г.Х.Андерсена, братів Грімм, казки нашого дитинства. Маємо також збірки “Українських народних казок”, “Казки дідуся Панаса” і ще багато чого цікавого і корисного. Тому запрошуємо всіх вас стати користувачами нашого медіа — фонду і висловити свої власні враження.

Чекаємо на вас у гостинних і затишних залах обласної універсальної наукової бібліотека ім. Д. Чижевського!


[ HOME ]

Всеукраїнський День бібліотек
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua