[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон „БІБЛІОФЕСТИВАЛЬ НА ВЕЛИКІЙ ПЕРСПЕКТИВНІЙ – 2012”


Фон

16 травня у Кіровограді пройшов „БІБЛІОФЕСТИВАЛЬ НА ВЕЛИКІЙ ПЕРСПЕКТИВНІЙ – 2012

Безліч позитивних вражень, хвилю приємних емоцій відчули кіровоградці і гості міста, які прийшли цілеспрямовано або опинились біля обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського 16 травня. Протягом дня, з 10-ї ранку до 16-ої вечора (а могли б навіть і довше, якби не дощ) на майданчику біля бібліотеки нуртував „Бібліофестиваль на Великій Перспективній”. Свято розпочалось зі флеш-мобу „В майбутнє разом з бібліотекою”, коли усі разом, понад сто людей - від малого до великого на хвилину одночасно зупинилися в читанні книги. Старт дійству дав Чарівник –Книголюб, розмістившись на даху бібліотечного ганку.

Загалом протягом дня людський вир гуртувався скрізь: дітлахи малювали крейдою малюнки на асфальті про бібліотеку, люди старшого віку родинами брали участь у майстер-класах з технік декоративно-ужиткового мистецтва – квілінг і витинанка, молодь вабила бібліопалатка, де демонструвалися фільми про бібліотеку і книгу. Проте абсолютно нікого не залишив байдужим БІБЛІО-КІНЕКТ, де кожен бажаючий міг власноруч керувати рухами комп’ютерного героя, граючи у так звані рухливі ігри – теніс, боулінг, дартс та ін., а також танці.

Кожен бажаючий взяв участь у створенні бібліо-постера „Парад читацьких думок” (бліц – опитуванні мешканців та гостей міста „Якою я бачу сучасну бібліотеку”). Протягом дня відбулися відкриття фотовиставки в рамках проекту „Моя квітуча Україна” - „Суми”, виставки творчих робіт учнів та викладачів КДПУ ім. В. Винниченка „Вчитель. Мистецтво Школа.” (відділ мистецтв). Безсумнівним успіхом і вдалою знахідкою безумовно стали екскурсії по бібліотеці „Квест з бібліосюрпризами”, а також – увага – ВПЕРШЕ!!! - „ДУХ БІБЛІОТЕЧНОЇ ПІДЗЕМКИ” (екскурсія до відділу основного книгозберігання з несподіванками), „Книжковий Айболит” – екскурсія до реставраційної майстерні.

А святковий акцент, настрій створили виступи учнів відділення народних інструментів Кіровоградського музичного училища, а також годинний концерт Кіровоградського муніципального оркестру духових інструментів.

Такий фестиваль було проведено уперше за всі понад 110 років існування бібліотеки. І це свято стало вдалою презентацією сучасної бібліотеки як культурного, інформаційного відкритого центру для усіх людей - від нуля до вічності.

Загалом учасниками Фестивалю стали близько тисячі кіровоградців і гостей міста!



Фон


Фон

[ HOME ]

„БІБЛІОФЕСТИВАЛЬ НА ВЕЛИКІЙ ПЕРСПЕКТИВНІЙ – 2012”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua