[HOME]
Поточні новини  
DC.Metadata
Повернутися
[ HOME ]
Подарунок до Всесвітнього дня книги (23 квітня)


Гарний подарунок одержала обласна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського від земляка з Канади - поета, перекладача, літературознавця, професора славістики і всесвітньо відомого мецената - Яра Славутича (Григорія Михайловича Жученка, родом з Долинського району).

Це п'ятитомник його творів у чотирьох примірниках. У першому з них зібрані поезії, написані автором за 60 років (1937-1997). До другого ввійшли поеми та нариси, переклади і життєпис. Яр Славутич створив за життя сім поем - та зробив більше 120 перекладів творів відомих поетів, які пишуть слов'янськими мовами та англомовних поетів Великобританії і США.

До третього тома ввійшли дослідження з української літератури за період від 1622 р. до наших днів. Цей том також включає мартиролог українських письменників. Четвертий том умістив дослідження, статті та рецензії переважно видані на книжки, видані в західній діаспорі.

П'ятий том зібрав спогади, написані Яром Славутичем впродовж довгого життя. П'ятитомник Яра Славутича, обсягом більше 2000 сторінок знадобиться в першу чергу ученим та студентам, філологам, а також любителям поезії.

[ HOME ]
 
© ОУНБ Кропивницький 1999-2000     Webmaster: webmaster@library.kr.ua