[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відкриття Єлисаветградського буккросингу в обласній бібліотеці ім. Д.Чижевського


Фон

Читай – і обмінюйся!
Відкриття Єлисаветградського буккросингу в обласній бібліотеці ім. Д.Чижевського

9 грудня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського відбулося урочисте відкриття полиці Єлисаветградського буккросингу, в якому взяли участь голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін, перший заступник голови облради Олександр Шаталов. Озвучивши якось у своєму блозі ідею створити в Кіровограді справжній книжковий рух і поділившись думками з цього приводу з місцевою Інтернет-спільнотою, Олександр Шаталов знайшов багато однодумців і прихильників.

Директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського Олена Гаращенко подякувала почесним гостям за подаровані сучасні видання, а також за надану можливість жителям та гостям міста стати учасниками Єлисаветградського книговороту.

У бібліотеці Акцію підтримали: керівник Кіровоградського муніципального камерного хору Юрій Любович, головний лікар обласного онкодиспансеру Костянтин Яринич, письменник Олександр Жовна, кожен із яких „відпустив у вільне плавання” книги.

Відкриття такої полиці в нашій бібліотеці має низку суттєвих переваг. По-перше, вона максимально повно враховує читацькі смаки відвідувачів, оскільки фонд формується безпосередньо ними. По-друге, в силу своєї неформальності (для того, щоб стати буккросером, не потрібно навіть читацького квитка), вона повніше втілює в життя головний принцип бібліотек – загальнодоступність.

Поличка знаходиться в холі бібліотеки, вона доступна та відкрита кожному. І кожен може безперешкодно принести сюди свою улюблену книгу, як це зробили Сергій Ларін, Олександр Шаталов, Олена Гаращенко та інші.

А ще - запрошуємо до обговорення прочитаних книг та обміну враженнями від ідеї на блозі бібліотеки.


Фон


Фон

[ HOME ]

Відкриття Єлисаветградського буккросингу в обласній бібліотеці ім. Д.Чижевського
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua