[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Краса і біль рідного краю


Фон

Краса і біль рідного краю

17 жовтня 2012 року о 14:00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д. І. Чижевського відбудеться презентація виставки фотографій православних святинь краю, що благають про допомогу.

На світлинах, зроблених Ольгою Божко та Олегом Соловйовим, постають перед нами чотири храми, що знаходяться на відстані близько 30 км від Олександрії.

Це - Преображенська церква (с. Талова Балка, Світловодський район), Церква св. Йосипа Обручника (с.Березівка, Олександрійський район), Церква Введення в храм Пресвятої Богородиці (с. Васине, Знам’янський район), Церква св. мчн. Димитрія Солунського (с. Світлопіль, Олександрійський район). Вони були збудовані у ХІХ – на поч. ХХ ст. і сьогодні опинились на межі зникнення.

Автор проекту Ольга Миколаївна Божко – православний краєзнавець з Олександрії, член Національної спілки краєзнавців України в Кіровоградській області, член «Олександрійської краєзнавчої організації (ОКО)», лауреат премії Бориса Кузика, одна з ініціаторів створення краєзнавчої бібліотечки олександрійської газети „Городской курьер”, голова правління благодійної організації „Олександро-Маріїнський будинок милосердя”, активна громадська діячка.

Виставка „Краса і біль рідного краю” працюватиме протягом місяця у відділі краєзнавства (ІІІ поверх).


Вхід – вільний.



₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Краса і біль рідного краю
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua