[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Історичний календар Кіровоградщини на 2013 рік. Люди. Події. Факти”


Фон

Відбулась презентація “Історичного календаря Кіровоградщини на 2013 рік. Люди. Події. Факти”


24 січня 2013 р. у відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського відбулася презентація книги “Історичний календар Кіровоградщини на 2013 рік. Люди. Події. Факти” Володимира Миколайовича Боська.

Черговий випуск «Історичного календаря Кіровоградщини» - восьма книга унікального краєзнавчого проекту, який успішно втілює мистецтвознавець, відомий дослідник і популяризатор місцевої історії, методист з преси Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Володимир Босько. 8-й випуск “Історичного календаря”, як і попередні, містить відомості про ювілеї понад 400 визначних особистостей як минулих часів (від середини ХVІІІ ст.), так і сьогодення, пов`язаних з Єлисаветградським і Олександрійським повітами та сучасною Кіровоградською областю. Історико-краєзнавчі нариси та розвідки висвітлюють драматичні долі відомих людей Степової Еллади. Автор зосереджує увагу на унікальній історичній місії регіону: народжувати талановитих особистостей для всього світу. Книгу видано за сприяння Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради в рамках регіонального проекту “Історія рідного краю”.

Презентація «Історичного календаря Кіровоградщини» викликала надзвичайний інтерес численної аудиторії, на зустрічі були присутні: голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, голова обласної ради Микола Ковальчук, керівники структурних підрозділів ОДА — Валентина Животовська, Євгенія Шустер, автор видання – краєзнавець Володимир Босько, головний редактор Центрально-українського видавництва Станіслав Янчуков, герої новел «Календаря» – телеоператор Артур Будулатьєв, письменник Юрій Матівос, редактор газети «Народне слово» Валентина Бажан, Валентина Сердюк, Володимир Шурапов, Андрій Іванко, Віктор Похиленко, Володимир Курбатов.

Організатор презентації, начальник управління інформаційної діяльності облдержадміністрації, яке опікується книговиданням та проектом «Історія рідного краю» Євгенія Шустер зауважила, що упродовж останніх років в області видано чимало цікавих книжок кіровоградських авторів, але найбільше усі завжди чекають на вихід «Історичного календаря».

Зі знаковою подією в літературному житті області учасників презентації привітав голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко: «Приємно, що в області вже протягом майже 10 років склалася добра традиція видавати «Історичний календар», де зібрано цікаву інформацію та дослідження про визначних кіровоградців. Особливо радує те, що випуск видання відбувся на початку року і тепер читачі зможуть від самого початку книги прослідкувати долю і життєвий шлях кожного ювіляра - героя новел, багато з яких є нашими сучасниками». Андрій Ніколаєнко висловив припущення, яке стало і побажанням об'єднати серію «Історичних календарів» у своєрідну краєзнавчу енциклопедію, яка міститиме сотні цікавих новел, досліджень, довідок про знакових особистостей.

Учасники презентації – герої новел подякували Володимиру Боську за увагу до їхньої долі і честь потрапити на сторінки видання. Окремо слова вдячності прозвучали на адресу обласної влади - за підтримку саме таких видань, що виховують почуття патріотизму за рідний край. Директор бібліотеки Чижевського Олена Гаращенко повідомила, що книга доступна вже і для Інтернет-користувачів, які можуть ознайомитися з новим виданням на веб-сайті бібліотеки ім. Д.Чижевського.

«Історичний календар Кіровоградщини» користується особливим попитом у викладачів, науковців, студентів, діячів культури, журналістів та жителів області, які хочуть більше дізнатися про наших видатних земляків та цікавляться історією Кіровоградщини.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

“Історичний календар Кіровоградщини на 2013 рік. Люди. Події. Факти”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua