[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Мандрівний програміст у Кіровограді


Фон

Мандрівний програміст у Кіровограді


Енергійний, перспективний, авантюрний, упертий... Такі епітети можна адресувати сучасному українському письменнику Максиму Кідруку, з яким зустрілася кіровоградська молодь на засіданні Українського клубу 17 грудня в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д.І.Чижевського.

Саме його перу належить перший в Україні технотрилер “Бот”, який з самого початку презентації повністю заінтригував публіку. У гостросюжетному романі поєднано сучасні технології, психологія та “екшн”. Є і лінія кохання. Події роману є вигаданими, але все інше — місця, природні об'єкти, техніка, зброя, фізіологічні особливості живих організмів - реальні. Тому “Ботом” зацікавляться як науковці, програмісти, так і пересічні читачі.

За покликанням Макс Кідрук — відчайдушний мандрівник та зухвалий шибайголова, за освітою інженер-енергетик, працював програмістом, інженером, менеджером. В юності він навчався у фізико-математичному класі з поглибленим вивченням іноземної мови, школу закінчив із золотою медаллю. Пізніше вступив на механіко-енергетичний факультет технічного університету в Рівному. На третьому курсі почав працювати на російську компанію «АСКОН» програмістом. Займався розробкою CAD-систем. Отримавши міжнародний грант, навчався в Стокгольмі.

У 2007 році видав першу книгу. А загалом написав уже 11 книг (7 художніх, 4 — технічної тематики). Він — співучасник акції «На Зеландію!». Невтомний подорожній побував у 29 країнах, серед яких — Норвегія, Італія, Франція, Фінляндія, Мексика, Еквадор, Перу, Китай, Чилі, Бразилія, Ангола, Намібія, Нова Зеландія та інші.

“На щастя, мої мандрівки, — мовить Макс, — та й узагалі активний спосіб життя постійно постачають мене як свіжими ідеями, так і хорошим тлом для їх розгортання. Ідейний голод мені не загрожує. Принаймні поки що задумок більше, ніж я зможу фізично виписати. Попри всі мої подорожі та життя у Європі, я досі страшенно нетерпимий до відвертої тупості, пасивності, занепадницьких настроїв, низького рівня освіченості”.

Безумовно, без Макса Кідрука, цього талановитого письменника із україно-американською вимовою, літературний процес був би неповним, а українська література не могла б похвалитися таким авантюрним, ризикованим, і навіть навіженим автором.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Мандрівний програміст у Кіровограді
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua