[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Город миллиона надежд»


Фон

 

1 червня відбулося відкриття фотопроекту
«Город миллиона надежд»

1 червня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського відкрилася виставка «Город миллиона надежд». В експозиції фотохудожник, член Національної спілки фотохудожників України, переможець та учасник міжнародних конкурсів і фестивалів фотографії Борис Бухман представив роботи, зроблені у відділенні гематології Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, де проходять лікування діти зі злоякісними захворюваннями крові. Діти, у чиїх очах застигли біль і велика жага дива одужання. На 34 світлинах втілені побут, труднощі лікування, радощі та надії діток, які найбільше за все хочуть вилікуватись.


Урочисту презентацію відкрила директор бібліотеки Олена Гаращенко. І представила автора проекту - Бориса Бухмана, давнього друга бібліотеки, який завітав на відкриття з Одеси. Він пояснив, що захоплюється мужністю дітей і їхніх батьків, що не хотів робити проект похмурим, однією з його улюблених робіт є фото дитини, яка одужавши, залишає лікарню.

У презентації взяли участь партнери проекту в Кіровограді: Людмила Шукрута, голова обласної організації матерів дітей-інвалідів та інвалідів «Серце матері», що прийшла разом з Оленкою Кутецькою, яка в свої 16 років мужньо бореться з тяжкою хворобою. А також голова правління громадської організації громадської організації «Територія успіху» Інга Дуднік, яка презентувала соціальний відеоролик.

На свято завітала й завідуюча гематологічним відділенням обласної дитячої лікарні Ольга Гержева, яка попри зайнятість і роботу в нічну зміну прийшла сказати добрі слова підтримки дітям і подяки автору.

Про те, що виставка світла і несе надію, зазначали багато відвідувачів, зокрема голова художньої ради обласної організації Національної спілки фотохудожників Юрій Лебедєв.

Насправді, ми не можемо допомогти абсолютно всім онкохворим дітям, але конкретній дитині, імена і реквізити яких розміщені на інформаційних стендах – ми спроможні, - підсумувала урочисту презентацію Оксана Ткаченко.

Майже кожен, хто був присутній на презентації, доторкнувся до людського горя – страшної хвороби. Не виняток і Ельдар Маматов, старший науковий співробітник центру Гуманітарних досліджень простору, видавець (м. Москва). На презентації він подарував кілька високополіграфічних книг сучасних російських авторів, які знайдуть свого читача в обласній бібліотеці.

Після завершення офіційної презентації усі бажаючі взяли участь у благодійному майстер-класі, де експерт ГО «Територія успіху» Ірина Згривець навчила виготовляти янголів з бісеру.

Такий спільний проект, який об’єднав бібліотеку, багато громадських організацій, небайдужих громадян насамперед покликаний допомогти врятувати найцінніше, що є на землі, – життя дитини.

Виставка працюватиме протягом місяця щодня, крім неділі.

Вхід – вільний.

Запрошуємо до перегляду.

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«Город миллиона надежд»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua