[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Канадсько-Український бібліотечний центр


Фон

1 жовтня - відкриття Канадсько-Українського бібліотечного центру.

1 жовтня о 13:00 відбудеться надзвичайно важлива подія не лише в межах обласної універсальної наукової бібліотеки, а у сфері культури, науки, освіти Кіровоградської області - урочисте відкриття Канадсько-Українського бібліотечного центру.
Ініціатором та меценатом його створення стало Канадське Товариство Приятелів України, очолюване Іваном Кузиком.
Близько 18 тисяч примірників книг та журналів подарувало Товариство нашій бібліотеці. Тут є матеріали, які збиралися і надсилалися в Україну, друковані на Заході й включають видання з української історії, культури, літературознавства та мистецтва – все, що пов’язано з українікою, включно з підручниками та книжками для дітей. Тут й історія УПА, і видання Конгресу Українських націоналістів художні твори, літературознавчі дослідження, спогади українців, які виїхали до Канади, періодичні видання. Досить цікаві деякі видання з автографами, екслібрисами, видання довоєнних років, праці початку ХХ століття вихідців із Кіровоградщини, або про Кіровоградщину, праці, які для наших науковців справді мають велике значення.
Метою цього центру є розширення інформаційної і просвітницької діяльності бібліотеки, розвиток української національної культури, повноцінне використання світової літератури в духовній єдності українців, надання можливості жителям області користуватися культурними досягненнями українців, які живуть за межами України, підтримувати зв'язки з культурно-освітніми установами Канади.
Тож запрошуємо відвідати обласну універсальну наукову бібліотеку і стати не лише гостями в ці святкові дні, а й нашими постійними користувачами, друзями, шанувальниками книги.



Фон


Фон

[ HOME ]

Канадсько-Український бібліотечний центр
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2008 Webmaster: webmaster@library.kr.ua