[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Творчий вечір поетеси Антоніни Царук


Фон

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського
Відділ краєзнавства

Творчий вечір поетеси Антоніни Царук


19 березня о 17.00 у відділі краєзнавства відбудеться творчий вечір поетеси Антоніни Царук.

Провідною темою творчості Антоніни Царук є поезія для дітей. Перші шість книг створені для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, що дуже відповідально. Діти цього віку інтуїтивно відчувають надуманість, нещирість, фальш у думках і почуттях. В 2013 році Антоніна Царук представила на розсуд слухачів свою нову збірку «Мовчання бруньки». В ній розкривається широкий діапазон ліричного обдарування поетеси. Критики назвали її «дорослою» поезією – віршами для всіх. Це вірші, з яких постає своєрідний культ родини, сім`ї, в якій панують любов, злагода, ніжність. Вірші про батька, про матір, родинне тепло, в яких вона сама ще дитя. Поезія Антоніни Царук, як українська гарна пісня, — традиційна, не зіркова. На музику просяться не тільки ті тексти, які поетеса сама позначила словом “пісня”, чи ті, які вже покладені на ноти кіровоградськими композиторами, а й багато інших. Особливістю поезій, вміщених у збірці “Мовчання бруньки”, – є створення враження автобіографічності. Виникає спокуса ототожнити автора з ліричним героєм — настільки реальний увесь дивосвіт образів.

Радимо Вам самим знайти книжки Антоніни Царук у бібліотеках для своїх діток. Ви ж хочете, щоб вони змінювались на краще? Ці книжки точно допоможуть!

На зустріч напередодні Дня поезії запрошено письменників обласного центру, любителів поезії, бібліотекарів, освітян, читачів бібліотеки та усіх кіровоградців.

Вхід – вільний.

Довідка.

Антоніна Петрівна Царук народилася 9 травня 1961 року в смт Компаніївка Кіровоградської області. Закінчила філологічний факультет Кіровоградського педагогічного університету ім. В. Винниченка. Працює викладачем кафедри гуманітарних наук та документознавства в Кіровоградському Національному технічному університеті.

Член Національної Спілки письменників України, відповідальний секретар Кіровоградського обласного літооб`єднання “Степ”, лауреат обласного конкурсу “Сокіл степів”. Член Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги. Член Української народної партії. Автор збірок віршів для дітей «Онучечка – чомучечка» (2006), «Відважне Мишеня» (2007), «Гостював у Літа Дощик» (2007), «Майже вчений» (2008), п’єси–казки «Земля Світлячків» (2008) за однойменною повістю–казкою В.Близнеця, “Як Петрик стежину пас” (2009), “Мовчання бруньки” (2012).

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Творчий вечір поетеси Антоніни Царук
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua