[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон З думкою про Чорнобиль


Фон

 

З думкою про Чорнобиль

У життя багатьох з нас врізалося грізне слово “Чорнобиль”. Ті, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на атомний станції, ніколи не забудуть тих страшних, напружених і дуже складних днів у своїй долі. Наче було це вчора, а минуло вже майже 28 років.... Пам'ять змушує згадати навіть найменші дрібниці, кожен крок, зроблений в оперативно-режимній зоні.

14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли подолати страшну трагедію 20-го століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим в результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Зараз День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС багато хто називає просто днем ліквідатора. Цей день пам'яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції.

В Орхуському екологічному інформаційно-тренінговому центрі спільно з Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відбулася зустріч з ліквідатором аварії, викладачем обласних курсів удосконалення керівних кадрів навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області Олександром Михайловичем Дубенським.

На зустріч були запрошені студенти Кіровоградського будівельного та комерційного коледжів. Олександр Михайлович поділився спогадами про події майже 28-річної історії ліквідаторів на ЧАЕС, про їх героїчну і самовіддану працю, про свій власний трудовий внесок у подолання страшного лиха у 1986 році. Запитання студентів до Олександра Михайловича свідчили про те, що розповідь чорнобильця схвилювала їх.

У наш час багато людей, особливо молоді, втратили почуття пильності, перестали остерігатися мирного атому. Тому ця зустріч — важливий урок історії і застереження всім майбутнім поколінням: вберегти світ і природу від подібних трагедій, які вже ніколи не виправити.

Адміністрація ОУНБ ім. Д. І. Чижевського нагородила Олександра Михайловича Дубенського грамотою за вагомий особистий внесок у справу ліквідації Чорнобильської катастрофи та захисту населення і території області від надзвичайних ситуацій, плідну співпрацю з бібліотекою щодо популяризації серед користувачів інформації з питань безпеки життєдіяльності та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

З думкою про Чорнобиль
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua