[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Жовтень - листопад Кіровоградщина живе з „Чернівецькими мотивами”!


Фон

Жовтень - листопад Кіровоградщина живе з
„Чернівецькими мотивами”!

Всеукраїнський фотопроект „Моя квітуча Україна” впевнено крокує нашою мальовничою державою. 19 жовтня о 14:00 в холі І поверху обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського відкрилась XІ фотовиставка з циклу виставок проекту члена Національної спілки фотохудожників України Сергія Зайцева „Моя квітуча Україна” - „Чернівецькі мотиви”. Ще за кілька днів до відкриття, коли виставка монтувалася, було очевидно, що це досить потужна експозиція за рівнем майстерності, за емоційністю, втіленою у 147 світлинах.

Справжній подарунок цієї золотої осені шанувальникам сучасного художнього фото зробили буковинські фотохудожники, які вперше презентували групову фотовиставку “Чернівецькі мотиви”. 19 чернівецьких авторів - справжніх майстрів фотографії - представили своє бачення загадкової і багатоликої Буковини й одного з найяскравіших та найцікавіших міст України, що відіграє важливу роль у збереженні як європейської, так і взагалі світової культурної спадщини. Це перша спільна виставка чернівецьких фотомайстрів такого масштабу. На свято відкриття завітали буковинські фотографи, члени Народного фотоклубу "Позитив" - Роман Остапчук, Тарас Перун, Сергій Поляков - члени НСФХУ, Василь Христафулов. Для них, а також для усіх присутніх тріо бандуристок Кіровоградського музичного училища (художній керівник – Ірина Прокопова) виконали чудовий концерт, подарувавши душевні сучасні і народні пісні під акомпанемент бандур.

На урочистому відкритті прозвучало багато теплих слів. Керівник і меценат фотопроекту „Моя квітуча Україна” Сергій Зайцев, ініціатор фотопроекту в бібліотеці, заступник директора Оксана Ткаченко, голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Володимир Мощинський висловили спільну думку про унікальну і потужну школу фотографії Буковини, глибокі традиції якої давно вивели фотомистецтво на європейський рівень. А також висловили бажання підтримувати творчі зв’язки і спільно реалізовувати наступні фотопроекти.

   

Гості з Буковини мали змогу поділитися власними творчими проектами через презентацію своїх робіт під час зустрічі з кіровоградцями. Ця творча зустріч-знайомство подарувала присутнім унікальну нагоду переглянути світлини, які не увійшли до фотовиставки. Учасники зустрічі мали змогу поспілкуватися з майстрами фотомистецтва, висловити свої враження та збагатитися досвідом чернівецької фотошколи. Родзинкою творчої зустрічі стала підбірка фотографій двох чернівецьких фотографів 80-х років минулого століття - В’ячеслава Тарновецького і Сергія Лопатюка, яких вважають класиками української фотографії.

      

Кожна презентація такого рівня має якусь особливість, що робить її несхожою на інші відкриття. Особливістю цього дня стало щемливе відчуття любові до життя, до батьківщини, атмосфера єдності і розуміння, що ми один народ однієї держави. Не можна передати словами почуття від чорно-білих фото, де світло і тінь несуть смислове наповнення, чи маленька деталь – блюдце на вікні, розкрило для нас, жителів центру країни, цікавий давній звичай чернівчанок. Або несвідомий біль за рідною домівкою, що пронизує кожного емігранта в далеких країнах, втілений у португальській серії вуличних світлин Сергія Полякова. Особливістю чернівецької школи фотографії є збереження традицій, шана нинішнього покоління фотохудожників попередникам.

   

Це свято фотомистецтва відкрило та наблизило для кіровоградців ще один регіон квітучої України – Буковину, але, насамперед, поєднало людей через творчість і мистецтво, і дало можливість відчути неповторний чернівецький дух.

Виставка працюватиме протягом місяця у холі першого поверху обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського. Тож запрошуємо усіх бажаючих познайомитися з людьми, природою, побутом, звичаями Буковини, втіленими у фотоекспозиції!

Бібліотека працює без вихідних! Вхід – вільний.

Адреса: вул. Велика Перспективна, 24.



₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Жовтень - листопад Кіровоградщина живе з „Чернівецькими мотивами”!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua