[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Наш земляк Дмитро Чижевський» – видатний вчений-енциклопедист, філософ та історик культури й науки»


Фон

«Наш земляк Дмитро Чижевський –
видатний вчений-енциклопедист, філософ та історик культури й науки»

5 квітня о 14.30 у відділі рідкісних і цінних видань обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться презентація дослідницько-просвітницького проекту «Наш земляк Дмитро Чижевський – видатний вчений-енциклопедист, філософ та історик культури й науки» (до 120-річчя від дня народження).

Проект передбачає цикл заходів, які спрямовані на проведення святкування ювілейної дати, популяризацію наукової діяльності видатного ученого-енциклопедиста, культуролога, філософа, літературознавця, релігієзнавця, лінгвіста, славіста, дослідника української і слов'янської літератур, історії культури, філософії, релігійної думки й слов'янської духовності – Дмитра Івановича Чижевського, актуалізація відомостей про пам’ятні місця, пов’язані з життям його родини в Олександрії; визначення місця і ролі нашого видатного земляка у формуванні слов'янської духовності та світового гуманітарного знання. Особлива увага звертається на європейськість ученого, що був взірцем того, яким має бути українець-європеєць, що так важливо в контексті наших євроінтеграційних прагнень.

Мета зустрічі – привернення уваги широких кіл громадськості до неординарної постаті особистості Дмитра Івановича, розкриття змісту його багатогранної діяльності, популяризація творчих та професійних надбань.

Проект презентують:
Іванко Андрій Борисович - заступник директора Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, кандидат педагогічних наук.
Гайда Лариса Анатоліївна - керівник музейної кімнати з історії освіти Кіровоградщини.

Запрошуємо на зустріч науковців, краєзнавців і студентів гуманітарних спеціальностей.

Вхід – вільний.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«Наш земляк Дмитро Чижевський» – видатний вчений-енциклопедист, філософ та історик культури й науки»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua