[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Відлуння Чорнобиля»



Фон

«Відлуння Чорнобиля»



З 20 квітня 2014 року у відділі з економічних, технічних та природничих наук обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського працюватиме виставка «Відлуння Чорнобиля» присвячена 28-річчю від моменту катастрофи на Чорнобильській атомній станції.

Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя. Катастрофа на Чорнобильській АЕС сколихнула весь світ і своєю величезною руйнівною силою, і мужністю тих, хто першими зіткнулися з її страхітливими наслідками. Чорнобиль став горезвісним символом. Техногенні катастрофи мають величезні наслідки забруднення як для довкілля, так і для екології душі, оскільки людина - це частина біосфери. Руйнуючи природу - ми руйнуємо себе. Як ця аварія вплинула на умови проживання мільйонів людей, які її наслідки сьогодня і які будуть завтра ви можете дізнатися з книжкової виставки «Відлуння Чорнобиля». Серед представлених на виставці книг пропонуємо Вам звернути увагу на книгу : Гусєв О.П. 25 років віч-на-віч з "Чорнобилем". - К. : Золоті ворота, 2011. - 623с. Цей документально-публіцистичний твір, який автор-чорнобилець писав майже щоденно протягом чверті століття, додає не тільки нові документальні матеріали і фото Чорнобильської АЕС та інших “гарячих” точок, а й віри в обов'язкову перемогу над цією атомною бідою усієї планети. Також, на виставці представлені статті з періодичних видань, які присвячені екологічним аспектам наслідків аварії та їх впливу на людей, тварин і рослин.

Виставка буде функціонувати протягом місяця у відділі з економічних, технічних та природничих наук обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського
(ІІ поверх) за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Запрошуємо всіх! Вхід вільний!



[ HOME ]

«Відлуння Чорнобиля»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua