[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Міжнародна науково-практична конференція


 

Фон

Департамент культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації

Комунальний заклад „Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.І.Чижевського”

Всеукраїнська програма „Бібліоміст”

 

 

29-30 жовтня 2013 року в КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського» відбудеться найважливіша подія року для професіоналів бібліотечної справи – Міжнародна науково-практична конференція «Трансформація бібліотечного простору – шлях до „Відкритої бібліотеки”».

Конференція орієнтована на бібліотечних фахівців і користувачів, які пов'язані ідеєю створення комфортного бібліотечного простору, адже сучасна бібліотека – центр життя громади.

Організаторами заходу виступають: департамент культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА, КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського», Всеукраїнська програма «Бібліоміст».

В обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського зберуться понад 100 фахівців з різних областей України та зарубіжних країн (зокрема, директор Анджей Тивз і віце-директор Іоланта Убовська Дольношльонської публічної бібліотеки ім. Т. Микульського, м.Вроцлав, Польща). Планується розглянути питання нових тенденцій у розвитку бібліотечних технологій, зміни зовнішнього і внутрішнього простору та дизайну бібліотек, розвитку соціального партнерства бібліотек з неурядовими організаціями та творчими спілками.


До тематичних розділів конференції належать такі дискусійні платформи:

  • Як зробити партнерство громадської організації та бібліотеки ефективним.

  • Бібліотечні корпоративні мережі. Технології сучасних бібліотек: перспективи розвитку.

  • Інструменти участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики.

  • Комунікативна функція – головний чинник у соціокультурній діяльності бібліотек.

  • Фізичний простір бібліотеки: пошук нових рішень і форм організацій.

  • Письменник у бібліотеці.

 

У ділову програму конференції увійдуть пленарне засідання, семінари та майстер-класи відомих вітчизняних фахівців бібліотечної справи і дизайну, які об'єднають всі напрямки діяльності бібліотеки та її благоустрою.

Крім цього, частиною програми є Ярмарок інновацій бібліотек Кіровоградщини, під час якого будуть відзначені кращі бібліотечні ініціативи, спрямовані на покращення доступу громадян до інформації.

Багато з перерахованих вище заходів стануть значимими подіями в галузі бібліотечної справи. Конференція має на меті підвищення кваліфікації бібліотечних працівників, запровадження кращих вітчизняних та зарубіжних практик у бібліотечну справу регіону, вона поза всяким сумнівом, стане сучасним проектом, який зробить внесок у розвиток всієї галузі.



Програма науково-практичної конференції



 

Фон


Фон

[ HOME ]

Міжнародна науково-практична конференція
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua