[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Спільними зусиллями кризу подолаємо



Фон

Спільними зусиллями кризу подолаємо

Фінансові кризи не є новим явищем для світової економіки. Сучасна фінансова криза розпочалася у США і досіть швидко охопила практично всі ровинуті країни. Вона вплинула на регіони світового господарства в цілому і на Україну зокрема.
Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського, відділ документів з питань економіки, виробництва та природничих наук як соціокультурна установа виступила ініціатором та провела

19 березня 2010 року конференцію
“Глобальна фінансова криза: уроки для світу та України”.

В розробці тематики конференції велику допомогу надали: Миценко І.М., доктор економічних наук, професор, академік АЕН України, завідуючий кафедрою міжнародної економіки, Пальцевич Г.Т. – завідуюча кафедрою фінансів та планування, Луненко Л.М. – викладач економіки кібернетико-технічного коледжу.

Рахуба Н.А. – перший заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації дуже детально охарактеризувала як криза вплинула на економічний стан нашого регіону і які її наслідки.

В роботі конференції прийняли участь викладачі та студенти КНТУ, кафедра міжнародної економіки, фінансів та планування, КНУКіМ, факультет менеджменту і бізнесу, кібернетико-технічного коледжу.

Відбулась небайдужа, жива, гостра дискусія людей, які думають про майбутнє України. Дискусія велась навколо таких глобальних питань як історичні аспекти аналізу кризових тенденцій у світі, аналіз антикризових заходів у різних країнах світу, особливості політики МВФ в кризових умовах, людський фактор сталого розвитку економіки за умов глобалізації, основні аспекти фінансової кризи в Україні.

Особливий інтерес у присутніх викликали виступи студентів КНТУ, кафедра міжнародної економіки, кібернетико-технічного коледжу з актуальних тем: “Світова економічна криза: уроки для України” – Другаля Надія, “Фінансова криза в Україні”: оцінка стану та світовий досвід вирішення проблеми” – Шевченко Ганна, “Основні аспекти фінансової кризи в Україні та шляхи її подолання” – Царенко Ілона, Фесенко Дмитро, “Фінансові інновації як чинник подолання кризи” Скалецька Юлія, “Фондові індекси як показник кризових явищ в економіці”- Губарєв Андрій. Студентка кафедри фінансів та планування Шепеленко Анастасія та студентка кібернетико-технічного коледжу Косінська Оксана доповіли про причини банківської кризи та управління нею.

Виступи показали високу професійну підготовку майбутніх фахівців, що володіють матеріалами і можуть відповісти на запитання, яких, до речі, було чимало.

Присутніх зацікавив також виступ Ридзевської Ольги Василівни, аспірантки КНТУ (кафедра фінансів та планування) “Вплив фінансово-економічної кризи на інвестиційну привабливість Кіровоградського регіону”.

В ході конференції її учасники водночас виступали, слухали, сприймали, навчалися, вносили свої пропозиції щодо стабілізації фінансової кризи в України.

Якою б не була криза, в кінцевому результаті все залежить від нас. Від здатності адекватно реагувати, від наявності плану відповідних дій, стимулу цих дій, від ентузіазму.

Криза – це не тільки болісний, руйнівний процес. Це – процес очищення, це - поштовх до розвитку.

Пропонуємо деякі матеріали конференції.

Губарєв Андрій - студент кібернетико-технічного коледжу, гр. ФБ-62
Фондові індекси як показник кризових явищ в економіці
(формат: PDF, 183 КБ )

Дремлюга Г. та Кращенко І. - студенти кібернетико-технічного коледжу, гр. ФБ-72
Антикризова політика США
(формат: PDF, 120 КБ )

Луненко Лариса Миколаївна - викладач кібернетико-технічного коледжу
Мировой экономический кризис как вызов китайской модели развития
(формат: PDF, 80 КБ )

Скалецька Юлія - студентка КНТУ, каферда міжнародної економіки, гр. ЕМ08-2
Фінансові інновації як чинник подолання кризи
(формат: PDF, 115 КБ )

Ткаченко О. - студентка кібернетико-технічного коледжу, гр. ФБ-72
Особенности политики МВФ в условиях кризиса
(формат: PDF, 140 КБ )

Фесенко Дмитро та Царенко Ілона - студенти КНТУ, каферда міжнародної економіки, гр. ЕМ08-2
Особливості фінансової кризи в Україні та шляхи її подолання
(формат: PDF, 84 КБ )


[ HOME ]

Спільними зусиллями кризу подолаємо
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua