[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Візит високоповажних гостей



Фон

Візит високоповажних гостей

Голова Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України Юрій Савчук, академік Національної академії мистецтв України Олександр Федорук, старший науковий співробітник Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України Сергій Гальченко, генеральний директор Національного науково-дослідного реставраційного центру України Світлана Стрельнікова, начальник управління культури і туризму Кіровоградської ОДА Наталія Овчаренко, директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко, члени Національної спілки художників України, спілки краєзнавців України, фахівці провідних музеїв, діячі культури, історики, мистецтвознавці 15 липня після презентації мистецької спадщини видатного державного і політичного діяча, письменника, художника Володимира Винниченка, поверненої на Батьківщину Українською Вільною академією наук в США (м. Нью-Йорк), що відбулася в Кіровоградському обласному художньому музеї, відвідали обласну універсальну наукову бібліотеку ім. Д. Чижевського, ознайомилися з роботою культурно-мистецького центру міста і області, яким є відділ мистецтв. У відділі рідкісних і цінних документів високоповажні гості побачили знамениту колекцію Ільїна, і особливо зацікавилися роботою бібліотеки по збереженню та реставрації книжкової спадщини. Кровоградська та київська еліта мали змогу щиро поспілкуватися в приязній атмосфері, обмінятися думками і творчими пропозиціями співпраці.

Звісно, гості прийшли з книжковими подарунками. Юрій Костянтинович Савчук, голова Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України, подарував користувачам обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського інформативний унікальний примірник „Врятовані, збережені, повернені культурні цінності”, виданий з нагоди ювілею Служби, який розкриває напрямки діяльності Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України та досягнуті результати у сфері переміщення культурних цінностей. А Каталог культурних цінностей, викрадених з державних музеїв, заповідників, установ та приватних колекцій стане в нагоді всім, хто прагне протидіяти незаконному обігу культурних цінностей як в Україні, так і за її межами.

     

Тож видання, які посядуть гідне місце у фондах бібліотеки, користуватимуться попитом серед мистецтвознавців, культурологів, істориків, соціологів, зрештою, будуть потрібні усім, хто цікавиться і кому небайдужа доля Батьківщини.

Нам завжди приємно зустрічати гостей, особливо тих, хто цікавиться роботою бібліотеки і надає допомогу в нашій діяльності. А удвічі приємно бачити наших добрих знайомих, які не вперше допомагають бібліотеці доброчинними справами.

Як-от наприклад, Світлану Олександрівну Стрельнікову, за її сприяння у Національному науково-дослідному реставраційному центрі України було безкоштовно відреставровано „Євангеліє” 1575 року, „Псалтир” 1600 року та „Тріодіон” 1663 року – надзвичайно цінні книги, які знаходяться у фондах нашої бібліотеки.

Щиро дякуємо усім за підтримку і співпрацю та сподіваємося на продовження добрих взаємин і в майбутньому.


[ HOME ]

Візит високоповажних гостей
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua