[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон День відкритих дверей


Фон

28 вересня у бібліотеці був
День відкритих дверей


Передсвятковий тиждень в головній бібліотеці області був цілком заповнений заходами, проте День відкритих дверей, що пройшов 28 вересня, став яскравою, непересічною подією для кіровоградців та гостей міста.

У відділі документів іноземними мовами відбулася презентація медіа-скриньки „Вчимося читати німецькою” для студентів факультетів іноземних мов місцевих ВНЗ, а у відділі документів з питань економіки, виробництва, природничих наук були проведені огляд літератури “Банківська справа” для студентів кібернетико-технічного коледжу, а також для студентів місцевих ВНЗ - презентація книжкової виставки „Туристичний потенціал. Особливості сучасного розвитку”.

Центральною подією Дня відкритих дверей став відкритий перегляд літератури, який працював у холі протягом дня. На цьому перегляді кожен відділ презентував “перлинку” - краще з надходжень 2012 року.

Також у холі протягом дня Анастасія Бєлик провела безкоштовний майстер-клас „Створюємо натюрморт” в техніці осибама (пресована флористика).

Доброю традицією стало те, що бібліотечні свята стають відкриттями талантів місцевих митців. Так, цього дня відбулися два великі відкриття - презентація виставки авторської ляльки Людмили Романової „Ляльковий вернісаж” (відділ документів з питань економіки, виробництва, природничих наук) і презентація персональної фотовиставки члена Національної спілки фотохудожників України, кіровоградського фотомитця Юрія Лебедєва „Случайные встречи” (хол ІІІ поверху).

      

Відкриття були яскраві, зібрали чимало поціновувачів таланту декоративно-ужиткового мистецтва, фотографії. Виставки працюють і сьогодні, їх можна вільно переглянути в режимі роботи бібліотеки.

Та справжньою родзинкою свята став скайп-міст, спілкування на тему „Війна 1812 року: погляд молодих європейців”; учасники з боку Литви, м. Вільнюс – учні середньої школи–центру Лукішкю, на чолі з учителем морального виховання, вчителем-методистом Колесниковою Наталією Григорівною, керівником проектної роботи „Непростые страницы истории 1812 года. „Вильно-Елисаветград” в переплете лет”. Учасниками скайп-спілкування з боку України стали директор музею ім. Кутузова при ЗОШ №35 Віра Олександрівна Жижко, молодший науковий співробітник обласного краєзнавчого музею Борис Шевченко, члени євроклубу „Астра”. Після закінчення заходу вони відвідали презентацію виставки, присвяченої Вітчизняній війні 1812 року “Постоим головою за Родину...”, відкриття якої відбулося тиждень тому у відділі рідкісних і цінних документів.

Будь-яке свято – це багато вірних, щирих друзів. Ми щиро вдячні членам обласної організації НСФХУ, які подарували бібліотеці велику світлину “Крим”, а автор проекту “Моя квітуча Україна” Сергій Зайцев - панорамне авторське фото бібліотеки. Заступнику голови Кіровоградського земляцтва у Москві, .раднику Президента Російської Федерації з питань культури, давньому другу бібліотеки Віктору Петракову - за книжкові подарунки. Це два московські видання останніх років „Каталог предметов военно-исторической тематики, находящихся в розыске”, „Каталог предметов искусства, антиквариата и редких книг, находящихся в розыске”; книги Артема Тарасова „Тайны „Фрау Марии”. Мнимый барон Рефицюль”, М., 2010 і „Тайны „Фрау Марии”. Потерянные сокровища Екатерины ІІ”, М., 2011 з дарчими підписами автора. А також журнал бібліофіла „Про книги” і видання Михайла Сеславинського „Книжные фальшивки и подделки”, М. 2010.

Дякуємо нашим постійним користувачам за відданість бібліотеці. І також сподіваємося, що понад 500 людей, які стали користувачами бібліотеки саме в День відкритих дверей, будуть постійними відвідувачами обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського. Нехай дорога до бібліотеки завжди буде жаданою, такою, що дає передчуття радості від хвилюючої зустрічі з джерелами людської мудрості.

   

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

День відкритих дверей
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua