[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Міжнародний день захисту дітей



Фон

1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Щороку, у перший день літа, ми вітаємо наших наймолодших громадян з Міжнародним днем захисту дітей. Усміхнені личка, палаючі захопленням очі, довірливі обійми маленьких рук – це те, задля чого ми живемо на світі.

Діти – це світлі промінчики надії для батьків, в яких ми бачимо здійснення наших мрій і сподівань. Вони – наше майбутнє, а значить – майбутнє України. І саме від дорослих залежить, яким буде становлення наших дітей, як складеться їхня доля. Пам'ятати про це ми повинні не тільки в це свято, а й повсякчас. Сьогодні нашим першочерговим завданням є забезпечення належних умов для того, щоб кожна дитина росла здоровою і щасливою, мала можливість розвити свої інтереси та здібності, отримала належну освіту й виховання.

Саме 1 червня у відділах обслуговування обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Чижевського відбудеться багато цікавих і захоплюючих заходів, куди ми запрошуємо дітей та їх батьків, вчителів та інших фахівців, які працюють з дітьми. Інтернет-центр опівдні, о 12:00, запросить на захоплюючу веб-екскурсію „7 Чудес світу”. За сотні, тисячі років до нашої ери людству були відомі сім чудес світу - досконалі архітектурні споруди гігантських розмірів, створені розумом і руками тисяч майстрів, які мріяли навіки залишити про себе пам’ять. З метою збереження культурної спадщини для майбутніх поколінь адміністратори центру підготували цікаві розповіді та ілюстрації з історії стародавнього світу. Разом з бібліотекарем ви здійсните подорож Інтернет-сайтами і побачите Александрійський маяк на острові Фарос; висячі сади Семираміди у Вавілоні; піраміду Хеопса в Гізі; статую Бога Геліоса на острові Родос; статую Зевса в Олімпії; усипальницю царя Мавсола в Галікарнасі; храм Артеміди в Ефесі. У відділі можна домовитися про проведення веб-екскурсії на замовлення.

А об 11:00 у відділі мистецтв відбудеться презентація творчих робіт учнів дитячої художньої школи ім. О. Осьмьоркіна „Мистецтво пластичного мислення: клас скульптури викладачів Л.Л. Ходак, Г.Л.Печенкової, В.Г. Плітіна”. На виставці представлені два основних типи скульптури: 55 робіт круглої скульптури та 32 рельєфи. Роботи демонструють як різними способами створюється об’єм у скульптурі та на площині. Іх об’єднує дивовижний, недитячий талант виконання, здається, що фігурки ось-ось оживуть і почнуть рухатися: козак з майже справжніми шаблями, дівчина перегорне сторінку книжки, а футболіст заб’є врешті гол, зведеться на ноги верблюд і метнеться за здобиччю дика кішка... Експозиція працюватиме протягом місяця і у відділі можна замовити міні-екскурсію.

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Чижевського спільно з обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді організували фотовиставку «Світ очима дитини». На виставці представлені роботи юних фотоаматорів, гуртківців станцій юних техників області, переможців фотоконкурсів. Відвідувачів фотовиставки очікують нестандартні, цікаві фотороботи. Кожна робота, представлена на виставці, унікальна і неповторна - адже те, на що часто не звертають уваги занурені у свої проблеми дорослі, зміг вловити дитячий погляд і зберегти об'єктивом фотоапарата. Автори робіт не претендують на високий професіоналізм: швидше, їх фотографії - це спроба відобразити щасливі моменти швидкоплинного дитинства і висловити своє ставлення до світу. Оцінювати ці роботи варто в першу чергу за їх безпосередність і емоційність. Виставка буде працювати у відділі документів з питань економіки, виробництва та природничих наук з 28 травня по 30 червня 2010 року і подарує всім відвідувачам позитивні емоції та добрі почуття.

Наголошуємо – замовлення та відвідування всіх заходів БЕЗКОШТОВНЕ.

Чекаємо на Вас з понеділка по четвер з 10:00 до 19:00, у п’ятницю та суботу - з 10:00 до 18:00. Неділя – вихідний.


[ HOME ]

Міжнародний день захисту дітей
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua