[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Міжнародний день захисту дітей



Фон

1 червня – Міжнародний день захисту дітей

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято - День захисту дітей. Гамірно, весело і багатолюдно сьогодні було в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського. Зранку перед входом до бібліотеки з`явилися різноманітні персонажі з дитячих мультфільмів, виготовлені вихованцями художньої школи ім. О. Осьмьоркіна, при погляді на які пригадувалося власне дитинство, а існуючі проблеми здавалися незначними.

Традиційно щороку 1-го червня у бібліотеці відбуваються різноманітні заходи, що підкреслюють увагу до прав дітей і до формування гармонійної особистості. Бібліотекарі за ініціативою директора бібліотеки Олени Гаращенко у цьому році створили програму літнього відпочинку „Бібліотека – острів фантазії і творчості”, запропонувавши дітям, а також їхнім батькам, вихователям цікаве і змістовне дозвілля.

Фахівці відділу мистецтв, літератури з питань економіки, виробництва і природничих наук проводять вікторини, інтерактивні ігри, заняття, спрямовані на розвиток творчих здібностей дітей, перегляди пізнавальних фільмів і мультфільмів. Особливою популярністю користуються майстер-класи з різних технік декоративно-ужиткового мистецтва. Цього дня усіх бажаючих навчали в техніці орігамі створювати веселих ведмежат, ляльки - в стилі тильда, а також народна майстриня, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Людмила Іванівна Кривенко, яка є добрим другом відділу мистецтв, вчить дітей робити коників з рогози.

Та об’єднав величезну дитячу аудиторію колективний перегляд мультфільмів у актовому залі бібліотеки. І великі, і малі захоплено дивилися „Уроки обережності” та разом слідкували за пригодами казкових героїв.

Родзинкою свята стала презентація виставки фотографій „Відкрий цей світ для себе”, організатором якої стала Світлана Ушакова, завідуюча відділом мистецтв, та керівник фотовідеогуртка „Відеопошук” Іван Білоус. На виставці представлені фотороботи юних членів гуртка, який працює у селищі Трепівка Знам’янського району. Вони й завітали в наше місто та вперше переступили поріг найбільшої бібліотеки області. Для наших юних гостей, а також місцевих школярів, які прийшли до бібліотеки, прозвучали чарівні композиції творів Шопена, Баха і Бетховена та інших композиторів-класиків у виконанні студентки музичного училища фортепіанного відділу Анастасії Чхаїдзе. Після концерту відбулася власне презентація виставки, де члени обласної Спілки фотохудожників України вітали своїх юних послідовників зі святом та ділилися секретами професійної майстерності.

День промайнув миттєво, залишившись у пам’яті понад 200 юних відвідувачів бібліотеки справжнім святом. Значна частина з них уперше завітали до книгозбірні, дехто – вже наші добрі друзі, проте всі запевнили, що до бібліотеки будуть приходити щодня.

“Ми зробили і робимо все можливе, щоб діти відчули себе комфортно у нашій бібліотеці”, - втомлено, але задоволено говорить завідуюча відділом мистецтв Світлана Ушакова, наш загальновизнаний “енерджайзер”.

Отож, попереду – ще 90 сонячних, яскравих, веселих літніх днів, кожен з яких ви можете зробити і змістовним, і корисним, і цікавим, лише завітавши до бібліотеки. Програма літнього відпочинку буде актуальна протягом літа і ми запрошуємо мам, тат з дітьми, бабусь і дідусів з онуками разом до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського. Певні, ви із задоволенням і користю проведете у нас час.


[ HOME ]

Міжнародний день захисту дітей
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua