[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон День Європи


Фон

Дні Європи в Кіровоградському центрі європейської інформації


9 травня оновлена Європа святкує свій день народження. Більш ніж 50 років тому на попелищі двох воєн було закладено підвалини Європейського Союзу. Саме 9 травня 1950 року в Парижі, в атмосфері загрози початку третьої світової війни, що поглинула всю Європу, Міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман виступив перед міжнародною пресою з декларацією, у якій він закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об'єднати їхні вугільну та сталеву промисловості для створення “міцного фундаменту Європейської спільноти”.
День Європи, який почали святкувати з 1985 року, – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що грунтується на спільних цінностях та інтересах.
Сьогодні День Європи вважається символом миру та єднання. Це той день, коли всі європейці віддають шану своїм спільним цінностям.
В рамках святкування Дня Європи, який відзначається в Україні ось вже шостий рік поспіль в третю неділю травня (з 2003 року), в Центрі європейської інформації, що працює при відділі читальних залів, експонується книжкова виставка “Що святкує Європа: національні свята країн-членів ЄС”. Представлені на ній матеріали присвячені національним святам країн-членів ЄС, а також містять інформацію про те, як відзначали цей день Україна та світ у минулі роки.

Майбутнє належить молодим. Нині ж Україна пов'язує своє майбутнє передусім з Європейським Союзом. Саме тому логічним продовженням святкування стало урочисте відкриття 16 травня фотовиставки “Європа очима кіровоградців”, де студенти Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу мали змогу поспілкуватися з автором робіт; Олександр Миколайович Базулин відібрав улюблені фотознімки за останні декілька років, які він зробив, працюючи за кордоном. Фотовиставка представляє користувачам бібліотеки морські краєвиди європейських країн, зокрема Греції.

Також відбулася презентація виставки-конкурсу творчих робіт “Україна – країна європейська”. Представлені на ній роботи виконані у різній техніці та стилі, адже ЄС – це єдність у різноманітності, поєднання поваги до національних традицій, ментальності та самобутності кожного з народів Європи та спільних європейських цінностей. Виставки демонструватиметься у Центрі європейської інформації до 1-го червня – Дня захисту дітей.



Фон


Фон

[ HOME ]

День Європи
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2008 Webmaster: webmaster@library.kr.ua