[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
 
Масові заходи для дітей


     

Обдаровані діти

„Джерела здібностей і даровання дітей - на кінчиках їхніх пальців. Від пальців … йдуть найтонші струмочки, які надувають джерело творчої думки. Чим більше впевненості і винахідливості в дитячій руці, тим тонша взаємодія зi знаряддям праці, чим складніші рухи, тим глибше входить взаємодія руки з природою… в духовне життя дитини. Іншими словами: чим більше майстерності в дитячій руці, тим розумніша дитина,”- писав відомий педагог Василь Олександрович Сухомлинський.

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Чижевського 22 травня відкрилася виставка творчих робіт „Обдаровані діти: Машині метаморфози та Іванчині коники”.

„Ось китова родина, а це динозаврики. А це – песики, їх так багато, що я їх посадила на диван” – захоплено пояснює гостям своєї першої персональної виставки Іванка Соломеннікова. Авторка дивовижних мініатюрних пластилінових скульптур, якій всього п’ять з половиною рочків, ще не знає, що існує глядач, тваринки зроблені для матусі, для себе, для гри. Але ці творчі роботи, ця дитяча безпосередність є безперечною цінністю для всіх нас.

  

Світ дитячих уявлень і вражень, світ серпанкових мрій постає на роботах випускниці малої академії наук України Марійки Варави. На наших очах відбувається зустріч дитини зі світом дорослих, - про що думає, що відчуває юнка, споглядаючи цей світ. Назви робіт промовляють самі: тут і романтична Ассоль, і грайливий Веселунчик. Є картини, навіяні спілкуванням з природою „Гармонія літа”, „Зимова казка”. Роботи Марійки виконані в техніці графіки (туш, перо, акварель).

В нинішньому складному світі слід звертати увагу на красу, потрібно вчити дітей вміти відчувати красу, розуміти її, цінити, а саме головне – це творити її.
Вміти відчувати мистецтво – одна із найбільших радощів життя. Відчути, зрозуміти, оцінити талановиті роботи - запрошуємо всіх в бібліотеку!


Зустріч з дитячим поетом

23 травня, у відділі міського абонементу – відділі сімейного читання – відбулася зустріч дитячого поета Анатолія Черниша з другокласниками навчально-виховного комплексу „Кіровоградський колегіум”. Поет запросив до веселкової подорожі в світ дитячих казок і мрій, спонукаючи хлопчиків і дівчаток озирнутися на те, що лишається непоміченим. І він це чудово робить за допомогою художнього ряду, який легко і охоче сприймається дитячою душею (дорослих теж не залишає байдужими). Світ його героїв - широкий і різноманітний. Це і Левенятко, яке, бодай, уві сні, бачить себе справжнім царем звірів, і працьовитий Журавель, і Ведмежатко, що об’їлося морозива, й ляклива Білочка, яка боїться довірити незнайомому читачеві книжечки. І все це образно, виразно, з м’яким, теплим гумором.

Ось наприклад замальовка „Котик і телевізор”

„Якось глянув котик знизу
На ввімкнутий телевізор
І побачив на екрані…
Повну баночку сметани.
Скочив котик до сметани –
й темно стало на екрані.”

Під час зустрічi діти мали змогу відгадати загадки, читати скоромовки – а найактивніші отримали книжечки-розмальовки.

Зустріч з поетом залишила в дитячих душах тепло і радість від спілкування зі світом природи. А всі бажаючі можуть переглянути виставку малюнків до віршиків Анатолія Черниша та ознайомитися з його книжечками у відділі міського абонементу.



Фон


Фон

[ HOME ]

Масові заходи для дітей
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2008 Webmaster: webmaster@library.kr.ua