[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Дрібнички»


Фон

Відбулася презентація виставки сувенірних іграшок народів світу «Дрібнички»

19 березня у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д.Чижевського відбулася презентація виставки сувенірних іграшок народів світу «Дрібнички» з приватного зібрання Лариси Лебедєвої.

Збирання має творчий характер – це виявлення себе через річ, оформлення оточуючого середовища речами, що мають культурний зміст, результат природної звичайної потреби людини «зупинити мить», усвідомити себе і своє місце в потоці часу.

Представлені предмети — дрібна пластика, привезена з мандрів різними країнами світу. Це сувеніри з Англії, Німеччини, Китаю, Венеції, Йорданії, Туреччини та інших країн. Матеріали, з яких виготовлені експонати – камінь, глина, метал, порцеляна, скло, напівкоштовні та дорогоцінні камені, дерево, шкіра і т. п. Зібрання нараховує 279 дрібничок, які збирались протягом 40 років. Тут можна знайти навіть антикваріат – сувеніри віком близько 200 років. На виставці є і колекція з 7 слоників, виготовлених кіровоградськими майстрами півстоліття тому. Взагалі, кожна іграшка характеризує культуру країни з якої вона привезена.

   

Ці чудернацькі, смішні та серйозні скульптурки не залишать Вас байдужими.

Виставка діятиме протягом місяця. Запрошуємо до перегляду!

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«Дрібнички»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua