[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація книги „Екологічна безпека уранового виробництва”


Фон

Відбулась презентація книги „Екологічна безпека уранового виробництва”

20 грудня у відділі документів з питань економіки, виробництва та природничих наук обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського відбулася презентація книги „Екологічна безпека уранового виробництва” (авторський колектив: В. І. Ляшенко, Ф. П. Топольний, М. І. Мостіпан, Т. С. Лісова). Монографія, яку представляли автори – Федір Топольний, Тетяна Лісова – розглядає питання безпеки уранових виробництв під кутом їх екологічності.

Федір Пилипович зазначив, що значна проблема полягає у екологічній неосвіченості населення, у недостатній інформованості щодо реального впливу урану на здоров’я людини, що зумовлено секретністю даної теми донедавна.

Наша область володіє значними покладами урану, що є стратегічним у соціально-економічному розвитку регіону та держави зокрема. Відновлюються та відкриваються нові родовища, реорганізується робота на діючих уранових шахтах і це вимагає вдумливого підходу до розподілення продуктивних сил та екологічної безпеки виробництва.

Книга, яку представив авторський колектив, отримала схвальну оцінку та викликала жваву дискусію серед присутніх очільників та спеціалістів природоохоронних організацій, екологів та науковців.

І незважаючи на всі проблеми, які виникають у зв’язку зі збільшенням видобутку уранових руд, радник голови обласної ради Микола Сухомлин запевнив, що влада докладає значних зусиль, щоб з одного боку розвивати уранове виробництво, з іншого - забезпечувати запровадження на ньому системи природоохоронних заходів, які допоможуть зберегти природне навколишнє середовище нашої Кіровоградщини.

Примірники презентованої книги знаходяться у відділі документів з питань економіки, виробництва та природничих наук, вона буде цікава старшокласникам, студентам місцевих вузів та медичного, будівельного коледжів, спеціалістам даного профілю. Запрошуємо до ознайомлення.


Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація книги „Екологічна безпека уранового виробництва”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua