[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Засідання круглого столу “А в сердце светит Русь”.


Фон

 

Будь же ти навік благословенне,
Що прийшло проквітнуть і зотліть”


Зануритись у чарівну поезію Сергія Єсеніна, відчути пульс його часу, проникнутися болем трагічної долі поета гості нашої бібліотеки змогли на засіданні круглого столу, що відбулося 3 жовтня, в день народження російського лірика.

Тут зібралися прихильники творчості унікального, самобутнього поета: викладачі, студенти Кіровоградського музичного училища, учні загальноосвітніх шкіл, інтелігенція міста. Засідання відбулося завдяки творчому співробітництву представників «Руського центру естетичного виховання», фахівців бібліотеки, педагогічних та учнівських колективів міських закладів освіти.

Протягом майже двох годин учасники круглого столу в надзвичайно довірливій, задушевній атмосфері обговорювали найрізноманітніші аспекти життя і творчості Єсеніна. Мова йшла і про секрети пісенності лірики поета, і про жагучу єсенінську любов до своєї вітчизни, про усвідомлення поетом трагічної сутності епохи, про таємниці загибелі митця.

Викладачі, учні, студенти у своїх виступах говорили про складний і драматичний життєвий шлях поета, його болісні шукання істини, внутрішні психологічні протиріччя особистості. Учасники ділились власними думками і враженнями, кожен висповідував свого власного Єсеніна.

Живий струмінь розмові, одухотвореність, витонченість надавала музика й пісні на слова поета у виконанні студентів Кіровоградського музичного училища.

  

Сергій Єсенін став ближчим і дорожчим кожному з гостей ще й завдяки відеозаписам пісень поета виконаних Олександром Малініним, уривкам з кінофільмів “Сергей Есенин”, кадрам документальної кінохроніки, що донесла до сучасників образ і голос митця.

Учасникам круглого столу випала унікальна можливість побачити живописні місця Константинова й Рязані, зняті прихильниками поезії Єсеніна, які побували на батьківщині поета. І навіть ягідки суниці, привезені з рязанських місць, випромінювали дух і тепло єсенінської душі.

  

Цікавою сторінкою для присутніх на засіданні стала розповідь про любов Сергія Єсеніна й Айседори Дункан. Про це повідала учениця 32-ї школи Катерина Заботкіна, яка презентувала рідкісні фотознімки того часу.

Гості зустрічі довго не хотіли розлучатися з атмосферою єсенінської лірики, гаряча розмова тривала Відчувалося, що побачене й почуте залишило глибокий слід у душах як представників старшого покоління, так і в молоді.

Сергій Єсенін — назавжди і для всіх, — ніжний, люблячий, пристрасний, а тому близький і справжній. І теплом відлунюють єсенінські слова «...Оттого и дороги мне люди, что живут со мною на земле».


Наталія Чуприна
Фото: Наталія Чуприна

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Засідання круглого столу “А в сердце светит Русь”.
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua