[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Виставка «Герби міст і селищ Кіровоградщини»


Фон

Виставка «Герби міст і селищ Кіровоградщини»

Відкриття виставки «Герби міст і селищ Кіровоградщини» відбулося у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д.Чижевського з нагоди 255-річного ювілею м. Кіровограда. Виставка організована спільними зусиллями бібліотеки з Кіровоградським обласним відділенням Українського геральдичного товариства та Кіровоградським обласним краєзнавчим музеєм. На ній представлено 15 гербів – 4-х міст обласного підпорядкування – Кіровограда, Олександрії, Знам’янки, Світловодська, 3-х районного підпорядкування – Бобринця, Долинської, Малої Виски, 8-ми селищ – Онуфріївки, Петрового, Олександрівки, Вільшанки, Новгородки, Власівки, Нової Праги, Нового. Більшість з представлених на виставці гербів експонуються вперше.

Експонати виставки дають уявлення про економіку та юридичний статус цих населених пунктів, зокрема про витоки і розвиток міського самоврядування у нашому краї.

Відвідувачі отримають уявлення про те, як виникали міста, як створювалися їх герби, що означають зображені на них символи і знаки, які історичні події покладені в їх основу.

Міські герби – це безцінні пам’ятки, які свідчать про те, що Україна з давніх-давен має традиції самоорганізації міських громад, а також про те, що жителі нашого краю протягом століть були землеробами, будівничими, ремісниками, а його міста – центрами економічного, військового і духовного життя.

Виставка сприяє престижу нашого краю та репрезентує Кіровоградщину на шляху до європейської спільноти.

Запрошуємо до перегляду виставки протягом вересня – першої декади жовтня 2009 року.

  

  


Фон


Фон

[ HOME ]

Виставка «Герби міст і селищ Кіровоградщини»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2009 Webmaster: webmaster@library.kr.ua