[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відбудеться відкриття виставки історичного гончарства 'Цвітне. Гончарство'


Фон

 

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.Чижевського
Художньо-графічне відділення мистецького факультету
Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка

 

Відбудеться відкриття виставки історичного гончарства “Цвітне. Гончарство”

 

 

26 березня 2014 року о 14.00 у відділу мистецтв Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського відбудеться відкриття виставки історичного гончарства “Цвітне. Гончарство”.

Гончарство Кіровоградщини має славну історію, проте, на жаль, залишається малодослідженим. Найвідомішим і найбільшим осередком гончарства нашого краю в минулому було село Цвітне (стара назва – Цвітна). В Цвітній колись майже в кожному дворі виготовляли гончарний посуд. Вироби вирізнялися високою якістю і широким асортиментом.

Проект, над яким працювали кілька років, досяг свого завершення. Вперше місцеве гончарство буде представлено настільки широко, в усій своїй багатогранності, що даcть можливість простежити художньо-стилістичні та технологічні особливості виробів гончарних осередків Цвітного в їх історичному розвитку. В одній експозиції представлені колекції Кіровоградського обласного художнього музею, Кіровоградського обласного краєзнавчого музею, Олександрівського районного краєзнавчого музею, а також предмети з приватних колекцій В. Нагорного (складає основу експозиції), О. Малюка, В. Філімонова, О. Босого, Л. Гарбузенко, Л. Кулініч та інших.

Відкриття виставки відбудеться у відділі мистецтв (І поверх) обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Запрошуємо всіх! Вхід вільний!

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Відбудеться відкриття виставки історичного гончарства 'Цвітне. Гончарство'
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua