[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Гоголь очима сучасника


Фон
Гоголь очима сучасника


Упродовж століть ім'я Гоголя залишається таємничим і унікальним, вічним і неповторним. Він був творцем світової культури. Сумний сміх Гоголя — то сум невідповідності між мрією і сутністю. Митець тому й великий, що вище лукавства й осуду, йому притаманне безмежне милосердя і любов. Його авторська майстерність засвідчує глибокий психологізм, фольклорно-фантастичну й народну містерію дійсності.

Ніхто досі не розгадав таємниці Гоголя-письменника, Гоголя-людини. Яким же бачить його наш сучасник? Які пріоритети митця залишаються актуальними й нині? Чим близький і цікавий Гоголь для нас, жителів ХХІ століття?

Відповіді на ці та інші питання ви отримаєте, завітавши до ОУНБ імені Д.І.Чижевського 2 квітня о 14.00. Тут, у відділі обслуговування користувачів (ІІІ поверх), відбудеться літературно-художня композиція, присвячена дню народження великого російського письменника, драматурга, мислителя Миколи Васильовича Гоголя.

Гості зможуть познайомитись з чудовими виданнями творів письменника, літературою про його життєвий і творчий шлях.

Про загадковість таланту класика, його життєві таємниці, письменницьку унікальність, суперечливість особистості розповість Голова правління громадської організації “Руський центр естетичного виховання” Віра Олександрівна Жижко.

Відомо, що блукання генія — то блукання спраги досконалості, блукання на шляху до ідеалу, який вони (генії) хочуть скинути з небес на землю. Питання співвіднесення Гоголя з Богом, місце віри і сакральності в художньому слові митця розкриє у своєму виступі священнослужитель Спасо-Преображенського собору отець Андрій.

Створене Гоголем художнє відкриття в літературі не піддається нормам, дисципліні, жанровим класифікаціям. Про значення, роль і місце гоголівського мистецтва у світовій культурі розкажуть науковці, студенти, інші гості зустрічі.

Читання вголос класичних шедеврів дає змогу пересвідчитись, що в Гоголя — жодного зайвого слова, що кожне речення, як зразок намиста у чудовому обрамленні. Тож, прочитані уривки із творів митця введуть слухачів у неповторний і чудовий світ гоголівського слова.

Сердечно запрошуємо всіх любителів Гоголя до нашої гостини.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Гоголь очима сучасника
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua