[HOME]
Поточні новини  
DC.Metadata
Повернутися
[ HOME ]
Пам’яті видатного земляка


"На сторожі совісті" - так називається виставка, присвячена його творчості у відділі краєзнавства обласної наукової бібліотеки імені Д. Чижевського. На ній представлені сім виданих поетом поетичних збірок для дітей і дорослих, а також його посмертна збірка "Кажу ось: моменто морі", це лірика, сатира, гумор, казки.

А ще тут - широкий спектр обласних і всеукраїнських газет, у яких він публікував свої філософські, публіцистичні твори, як поетичні, так і прозові та драматургічні. Є також і бібліографічні покажчики, присвячені його творчості, видані обласними бібліотеками, та літературні довідники з біографією та автобіографією поета.

Книжка поета, чий день народження співпадає із Всесвітнім днем книги, статті, редакторська робота з книгами колег і його учнів по літстудії "Євшан" засвідчують, що Валерій Гончаренко, один з перших лауреатів обласної комсомольської премії ім. Ю. Яновського і досі серед патріотів і творців України.

На виставці є й автографи поета, а також звернення його друзів і колег до громадян міста й області з проханням зібрати кошти на увічнення пам'яті про поета - встановлення меморіальної дошки та пам'ятника на його могилі.

[ HOME ]
 
© © ОУНБ Кропивницький 1998-2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua