[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Унікальний подарунок від славетного земляка!


Фон

Унікальний подарунок від славетного земляка!

У травні цього року Кіровоград відвідав наш земляк – Заслужений працівник культури Республіки Хакасія, член Спілки журналістів Росії, почесний ветеран „Красноярськгесбуду”, голова ради ветеранів „Красноярськгесбуду”, голова товариства „Меморіал” м. Саяногорська – Олесь Грек. Дитинство і юність Олеся Григоровича пройшли в селі Панчевому Новомиргородського району. Після закінчення факультету журналістики Київського державного університету у 1962 році, працював на спорудженні гідроелектростанцій на Єнісеї, на будівництві найпотужнішої гідроелектростанції В’єтнаму „Хаобінь”.

Його книги - про Красноярську і Саяно-Шушенську ГЕС - «Прометеева высота», «Саяногорск-Означенное», «Золотые секунды Саян», «Саянский взлет. Маршалы СУОС», «Плотины и судьбы» та багато інших.

Завітавши до обласної універсальної бібліотеки ім. Д.Чижевського, Олесь Грек подарував понад тридцять цінних видань з автографами відомих українських письменників Р. Братуня, П.Воронька, П.Тичини, М. Рильського, І. Драча, В.Бровченка та ін.

Запрошуємо до відділу рідкісних і цінних документів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського ознайомитися з виданнями, подарованими славетним земляком.

      

   

Наталія Зеленська,
завідуюча відділом рідкісних і цінних документів
обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського



Фон


Фон

[ HOME ]

Унікальний подарунок від славетного земляка!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua