[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Грунтознавство: місце та роль у природі й житті людини”


Фон

9 квітня у бібліотеці - конференція
"Грунтознавство: місце та роль у природі й житті людини"

Напередодні відзначення Всеукраїнського дня довкілля Орхуський інформаційно - тренінговий центр при відділі документів з економічних, технічних та природничих наук обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського проводить науково-практичну конференцію “Грунтознавство: місце та роль у природі й житті людини”, яка відбудеться 9 квітня 2013 року о 14.00.

 Мета проведення заходу — привернути увагу громадськості та владних структур до новітніх знань і досягнень у галузі сучасного грунтознавства, зрозуміти проблеми, які потребують вирішення, акцентувати увагу на питаннях раціонального використання та охорони земель, зацікавити та спонукати пересічних громадян до самостійного пізнання механізмів грунтоутворення.

В науково-практичній конференції візьмуть участь науковці — доктор географічних наук, професор Анатолій Кривульченко; професор Федір Топольний; кандидат сільськогосподарських наук Ігор Семеняка; завідувач кафедри загального землеробства КНТУ Микола Мостіпан; фахівці - інженер-грунтознавець Сергій Синицький; інженер-технолог Микола Ковальов; студенти вищих навчальних закладів, землевласники.

Під час конференції розглядатимуться такі питання:

    • грунтознавство та географія грунтів Кіровоградщини;
    • вплив сівозмін на родючість грунтів;
    • агрохімічна паспортизація земель сільськогосподарського призначення;
    • агрофізичні властивості чорноземів типових та звичайних у сучасному землеробстві;
    • екологічні функції та роль урбанізованих грунтів;
    • особливості хімічних забруднень сучасних грунтів;
    • вплив твердих побутових відходів на забруднення грунтів та навколишнє природне середовище.

Також учасники конференції зможуть переглянути книжкову виставку “Грунти України: властивості, генезис, родючість», яку представляє Орхуський інформаційно - тренінговий центр. На виставці є література, що розкриває поняття ґрунту як природного тіла та основного засобу сільськогосподарського виробництва, питання збереження і підвищення його родючості, охорони від ерозії та забруднення та ін.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

“Грунтознавство: місце та роль у природі й житті людини”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua