[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Творча зустріч з Григорієм Гусейновим і презентація антології «На землі, на рідній…»


Фон

Творча зустріч з Григорієм Гусейновим і презентація антології
«На землі, на рідній…»


22 січня 2013 року об 11:00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім.Д.І.Чижевського відбудеться зустріч з криворізьким письменником Григорієм Джамаловичем Гусейновим, який презентує сьомий том антології «На землі, на рідній…» (“Крізь товщу минулого”, – літературні та документальні твори з історії гірничого краю).

Григорій Джамалович Гусейнов - український письменник, журналіст, редактор літературного часопису «Кур'єр Кривбасу», Член Національної спілки письменників України (з 1996). Автор прозових книжок «Незаймані сніги», «Чаша ювеліра Карла Фаберже», «Станційні пасторалі», «На землі, на рідній…», «Господні зерна», «Сповідь дитинства», «Піщаний Брід та його околиці», «Повернення в Портленд».

У сьомому томі антології «На землі, на рідній…», як і в попередніх книгах цієї серії, вперше зібрані унікальні свідчення очевидців та художні тексти, що дозволяють скласти уявлення про життя Криворіжжя в різні часи.

Григорій Гусейнов разом зі своїми колегами створив мініатюрний світ Криворіжжя. Як на картині Мікалоюса Чурльоніса “Казка Королів” малу хатину, осяяну сонцем, тримають на руках посеред темної ночі. Малий світ, знаний до дрібниць; можливо, вже і зниклий, але освітлений пам’яттю. Історія, що перетворилася на казку – інколи жахливу, інколи зворушливу. Люди, що стали фотографіями, портретами, стилізованими малюнками. Історія, яку можна розкрити на будь-якій сторінці і знайти щось для себе.

У книзі представлений доробок понад тридцяти авторів. Як і в попередніх виданнях цієї серії, в книзі зібрані унікальні свідчення очевидців та художні тексти, що дозволяють скласти уявлення про життя на Криворіжжі в різні часи. Своєрідно доповнюють видання антології «На землі, на рідній...» художні твори, написані в різні часи українськими літераторами й сьогодні забуті чи й недоступні. Варто відзначити: майже всі автори є близькими друзями Григорія Джамаловича, з якими він товаришує протягом багатьох років. Деякі тексти були створені на прохання письменника і друкувалися вперше.

«Я завжди дуже довго виношую в собі ідею, часом десятиліттями, водночас ніколи не шкодую, якщо результату немає і текст не відбувається. Це як діти: найулюбленіші ті, які лише мають народитися. І щоб це сталося, докласти треба величезних зусиль і мати вище благословення», – поділився Г.Д. Гусейнов.

Григорій Джамалович, людина, безумовно, світла, щиро відкриває свій внутрішній світ, все те, що наболіло – безпечність нашого народу і небажання зберігати історичні пам’ятки для нащадків; події та постаті, які його надихають.

Отже, запрошуємо на зустріч з Григорієм Гусейновим.

Вхід - вільний.

Адреса: вул. В. Перспективна, 24.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Творча зустріч з Григорієм Гусейновим і презентація антології «На землі, на рідній…»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua