[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 17 травня – у кіноклубі «Екран» показ фільму «Хайтарма»


Фон

 

17 травня – у кіноклубі «Екран» показ фільму «Хайтарма»

 

 

Шановні кіровоградці та гості міста! 17 травня о 19.00 у кіноклубі «Екран» відбудеться перегляд художнього фільму «Хайтарма» обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського в рамках проведення IV Всеукраїнського форуму Євромайданів.

Тривалість сеансу з 19:00 до 20:20.

Вхід – вільний.

Довідка:

Хайтарма (від крим. Qaytarma— повернення) - перший кримськотатарський повноформатний художній фільм і перша художня картина про депортацію кримських татар. Режисер фільму і виконавець головної ролі - Ахтем Сейтаблаєв.

Фільм створений на основі реальних подій і розповідає про сталінську депортацію кримських татар, вчинену у травні 1944 року. Ця трагічна сторінка в історії кримськотатарського народу показана через погляд прославленого льотчика, національного героя кримських татар Амет-Хана Султана: після звільнення Криму від німецьких загарбників військове командування дозволило Амет-Хану (Ахтем Сейтаблаєв) разом з його бойовими товаришами відвідати батьків у Алупці. За збігом обставин на час перебування льотчиків у Алупці припала операція НКВС з примусової депортації кримських татар. Радянський ас, якого боялися німецькі пілоти, не зміг захистити свій народ від злочину режиму.

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

17 травня – у кіноклубі «Екран» показ фільму «Хайтарма»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua