[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Зустріч учасників медіа-проекту «Голоси з війни»


Фон

 

6 травня 2014 р. у відділі мистецтв відбулася традиційна зустріч учасників медіа-проекту «Голоси з війни»

 

З 2009 року відділ мистецтв запрошує свої читачів, респондентів проекту «Голоси з війни» до участі у акції «День Пам’яті війни».

Захід розпочався презентацією фотовиставки «На довгу й незабутню пам’ять…», запропонованої Всеукраїнською громадською організацією «Закінчимо війну». Це колекція фотографій часів війни з колекції Володимира Нагорного, зібраних на теренах Кіровоградської, Черкаської, Полтавської областей. Для виставки було відібрано світлини, на яких зафіксовані миттєвості фронтового перепочинку та повернення «остарбайтерів» на батьківщину навесні 1945 року. На фото – імена та прізвища невідомих нам людей, які підписували їх своїм адресатам на «на довгу та незабутню пам’ять». Обличчя, що дивляться крізь роки з пожовклих фотографій, дають відчути теплоту людських стосунків та сувору воєнну романтику. Він, Вона, Війна — головна тема виставки.

 

Далі учасники переглянули документальний фільм «Родина-Мать» з циклу «Радянська імперія». Фільм про створення монументу у Волгограді, історію важкої післявоєнної відбудови країни, «парадокси» ідеологічного мислення державних керівників, а головне, про достовірні факти прихованої історії. Фільм вразив глядачів, став приводом для роздумів.

Гостей запросили до чаю та спілкування. У теплій невимушеній атмосфері звучали спогади, відверті історії дитинства «дітей війни». Співали пісні воєнних років: «Случайный вальс», «Синий платочек», «Бьется в тесной печурке огонь…», на пам’ять натхненно читали вірші: Вадим Смотренко - «Василий Теркин» О. Твардовського, Елла Янчукова - «Син артилериста» К. Симонова.

І на завершення – букети білих-білих тюльпанів для стражденних «маленьких воїнів», дітей війни, свідків Великої Вітчизняної.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Зустріч учасників медіа-проекту «Голоси з війни»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua